Svētdienas diena svētku garajās brīvdienās ir kā radīta, lai iepriecinātu vistuvākos ar karsti kūpošu pankūku tornīšiem. Ir tik daudz pankūku veidu, ko pagatavot – trausli plānās, kuras var piepildīt ar dažādiem gardumiem, pufīgi biezas jogurta pankūkas un klasiskās ābolu pankūkas, ko pagatavot no vēlajiem ziemas āboliem. Izvēlies īsto recepti un uz virtuvi!
Gatavojot pankūkas, atceries par dažām lietām, no kurām vajadzētu izvairīties – nepārkul mīklu, atļauj tai atpūsties dažas minūtes pēc pagatavošanas, uzkarsē pannu kārtīgi. Tāpat arī neaizmirsti, ka, pankūkas cepot, plīts liesma nedrīkst būt pārāk liela, citādi mīklas gardumi piedegs.
Lai panāktu to, ka pankūkas ir izteikti gaisīgas – miltus bļodā iesijā. Ja vēlies, lai ēdāji pie brokastīm tiktu ātrāk un pankūkas neatdzistu, cepšanai izmanto divas pannas. Bet, lai, piemēram, pievienoto ogu, šokolādes vai ābolu garša nepazustu mīklā un izceltos, tos pievieno papildus, gardākiem mirkļiem.