Pēc kā tad garšo mūsu janvāris? Šomēnes mēs noteikti sildāmies ar asākām maltītēm un lēnām pieradinām sevi pie svešzemju virtuvēm, lai atietu no svētku brangajiem galdiem. Pie reizes nedrīkst arī aizmirst par karstajiem dzērieniem un kokteiļiem – arī par veselību var rūpēties garšīgi. Mūsu nesenais atklājums krietnas C vitamīnu devas uzņemšanai – cepeškrāsnī cepts greipfrūts. Tik salds, silts un gards!
Tavamāja.lv un Tavsdārzs.lv redaktore Zane gada sākumā lēnām atradinās no gaļas, jo pēc svētku maratona ir vēlme baudīt ko vienkāršāku. "Tieši tāpēc janvāris ir mēnesis, kad no jauna atklāju grūbas, zirņus, rīsus, griķus. Tāpat šajā laikā gatavoju vieglākas maltītes, salātus ar eksotiskiem augļiem, piemēram, hurmu un grilētiem ananasiem, savukārt sildošam priekam neiztrūkstoša ir kāda zupa, piemēram, manis tik ļoti iecienītā Tom kha," viņa norāda. Bet, kad gribas ko saldāku, Zane iesaka ķerties klāt pie ziemas krājumu likšanas lietā – savārītos ievārījumus, kompotus un sīrupus nu var pagatavot gaisīgos uzputeņos, pildīt trauslas mīklas tartes vai ēst tāpat, ar karotīti.