Brīvdienā sevi un mīļos vajag palutināt. Ja ne ar kādu pankūku tornīti svētdienas rītā, tad vismaz ar jauku desertu pusdienu noslēgumā. Kāpēc gan neizcept trauslas mīklas tarti, kas pildīta ar maigu krēmu?
Tartes, kuras mēdz dēvēt arī par pīrāgiem, ja tās ir lielas, vai groziņiem, ja tartes saceptas mazās formiņās, ir lieliska izvēle kulināro prasmju atsvaidzināšanai. Tartes gatavo kā no plānas smilšu mīklas, tā kārtainās mīklas. Viss cepšanas noslēpums slēpjas tajā, ka tartes mīklu pirms cepšanas kārtīgi sadursta ar dakšiņu, kā arī cepot pa virsu saber keramikas zirņus, lai mīkla nepaceltos.
Pēc tam mīklas pamatni jeb karkasiņu sapilda ar gardu krēmu. Šeit nu iekšējais kulinārs var gavilēt, jo tartes pasakaini garšos pildītas kā ar citronu krēmu, tā šokolādes krēmu vai klasisko saldā krējuma un olu krēmu. Bet papildinājums būs pa virsu uzliktas ogas, augļi vai citi dekoriņi.