Marcipāns ir tik ļoti iecienīts ne tikai konditoru vidū, bet arī ēdāju, ka tam pat tiek veltītas bērnu grāmatas, vēsta Cooksinfo.com. Marcipāna masa tiek pagatavota galvenokārt no cukura, smalki saberztām mandelēm un medus. Aromātam un garšai var pievienot arī mandeļu esenci, ja marcipānu gatavo mājās pats.
Nav noslēpums, ka marcipāns ir arī viens no tiem kārumiem, ko pārvedam mājās no tuvākiem un tālākiem ceļojumiem pa Eiropu. Piemēram, ja ieplānots doties uz Vīni (Austrijā), obligāts suvenīrs pārvešanai mājās ir marcipāns skaistā iesaiņojumā ar Mocarta bildi. Savs marcipāna muzejs ir arī igauņiem – Tallinas centrā jau kādu laiku darbojas nelielais marcipāna muzejs, kur var uzzināt par marcipāna gatavošanas vēsturi un pat baudīt nesteidzīgi gardus mirkļus, ēdot marcipāna konfektes, smalkmaizītes un kūkas.