kūka, torte, marcipāns, jāņogas, svētki, dzimšanas diena
Foto: Shutterstock
12. janvāris ir Marcipāna diena. Ja ne visā pasaulē, tad vismaz daudzās valstīs šajā dienā marcipāns ir īpašā godā, un tas nozīmē vēl vienu labu iemeslu, lai ļautos mandeļu masas baudīšanai visdažādākajās formās. Marcipānu ēdam gan kā konfektes, gan kūku vai ekleru krēmu, gan plaši izmantojam dažādās mazāku un lielāku gardumu glazūrās un dekoros. Tāpēc esam apkopojuši 10 burvīgas receptes, lai Marcipāna dienai par godu arī tavā virtuvē taptu kaut kas garšīgs!

Marcipāns ir tik ļoti iecienīts ne tikai konditoru vidū, bet arī ēdāju, ka tam pat tiek veltītas bērnu grāmatas, vēsta Cooksinfo.com. Marcipāna masa tiek pagatavota galvenokārt no cukura, smalki saberztām mandelēm un medus. Aromātam un garšai var pievienot arī mandeļu esenci, ja marcipānu gatavo mājās pats.

Nav noslēpums, ka marcipāns ir arī viens no tiem kārumiem, ko pārvedam mājās no tuvākiem un tālākiem ceļojumiem pa Eiropu. Piemēram, ja ieplānots doties uz Vīni (Austrijā), obligāts suvenīrs pārvešanai mājās ir marcipāns skaistā iesaiņojumā ar Mocarta bildi. Savs marcipāna muzejs ir arī igauņiem – Tallinas centrā jau kādu laiku darbojas nelielais marcipāna muzejs, kur var uzzināt par marcipāna gatavošanas vēsturi un pat baudīt nesteidzīgi gardus mirkļus, ēdot marcipāna konfektes, smalkmaizītes un kūkas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!