Reizēm viss garšīgais ir labi pazīstamais – tāpēc vakariņas būs izdevušās, ja pieturēsies pie pazīstamām sastāvdaļām, kas pasniegtas mazliet citādā un vēl gardākā formā, kā gaidīts. Kāpēc lai šovakar tā nebūtu vista?
Tik pazīstamo vistas fileju var pagatavot siera "mētelītī" vai pasniegt kopā ar kādu interesantāku piedevu, piemēram, lociņu pesto. Bet pēc garas pastaigas pa sniegotiem parkiem vai slēpošanas uz kalna, kad ziemas spelgonis izjusts līdz kaulam, nekas tā nesasildīs, kā karsta vistas zupa, sacepums vai sautējums.
Piedāvājam 14 idejas ar aromātiskām un sildošām vistas gaļas maltītēm. Izvēlies īsto un iepriecini savējos vakariņās!
Kraukšķīgie vistas šķiņķīši
Pannā cepti šķiņķīši ir patiesi viens no vienkāršākajiem un kraukšķīgākajiem veidiem, kā tos izcept. Šādi var cept, protams, arī citus vistas gabaliņus, tomēr šis paņēmiens vispiemērotākais būs tieši šķiņķīšiem, jo tie visciešāk un ar vislielāko virsmu pieguļ pie pannas.
Vistas un šampinjonu sacepums ar sieru
Lielisks ēdiens pusdienām vai vakariņām. Siera mērce piedos vistai un šampinjoniem nelielu pikantumu un sātīgumu. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem vai rīsiem.
Vārīti griķi ar vistas karija mērci
“Svētku laikā savus mīļos iepriecināju ar griķiem un karija-vistas mērci,” raksta receptes autore Nikola savā pieteikumā Džeimija Olivera veselīgo svētku recepšu konkursam.
Vistas un zaļo pupiņu buljonzupa taizemiešu gaumē
Recepte tiem, kuriem apnikušas ziemas ķirbju krēmzupas – siltas vēsmas no Taizemes. Izteikta zupa Āzijas gaumē, kurā ir gan rīsu nūdeles, gan ingvers, gan taizemiešu virtuvei tipiskā zivju mērce.
Cepta vistas fileja ar citronu sviestu itāļu gaumē
Tik vienkārši pagatavojama un tik ļoti garšīga - ceptā vistas fileja ar citronu sviestu sniegs baudu pat visizsmalcinātākajam ēdājam. Pasniedz ar salātiem, ceptiem kartupeļiem vai citronu rīsiem. Vistas filejas būs gatavas ļoti ātri, tādēļ piedevas jāpagatavo, pirms sāk cept vistu.
Pikanti cāļa stilbiņi ar medu un apelsīniem
Saldi skābi, aromātiski un ar čili asumiņu cāļa stilbiņi. Piemēroti greznākām vakariņām un nelielām viesībām.
Vistas gaļas un sēņu žuljēns
Sildošais vistas gaļas, smalki sagrieztu sēņu un karsta, kūstoša siera gardums, kuru baudīt kopā ar mutē kūstošu bagetes gabaliņu. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Inese Baranovska, viena no Cālis.lv un Zoombook rīkotā konkursa uzvarētājām.
Griķu sacepums ar vistas fileju un sēnēm
Ērti pagatavojams vakariņu vai pusdienu ēdiens. Jānovāra irdeni griķi un cepeškrāsnī jāsacep ar vistas fileju, sēnēm un siera cepurīti.
Vistas sautējums ar valriekstiem krējuma mērcē
Zeltaini ceptos vistas gabaliņus gatavo cepeškrāsnī, sutinot krējuma mērcē, kas bagātināta ar sīpoliem, šampinjoniem, valriekstiem un rozīnēm.
Vistas šnicele ar lociņu pesto
Garda un garšaugiem bagāta šniceļu recepte – tās apvārtītas ne tikai miltos un rīvmaizē, bet arī sakultā olā, kurai pievienoti lociņi un pētersīļi. Gardākām pusdienām klāt arī lociņu pesto, bet kā piedevas var izvārīt kartupeļus.
Vistas fileja ar Parmezāna sieru un spinātu makaroniem
Gards veids, kā pagatavot iecienīto vistas fileju - panē to Parmezāna sierā! Savukārt makaronus pasniedz kopā ar ceptiem tomātiem, ikdienas maltītei piešķirot mājas restorāna noskaņu. Lai labi garšo!
Vistas gaļas pīrāgs marokāņu gaumē
Sātīgs pīrāgs, kas pagatavots no filo mīklas, sulīga vistas gaļas, rozīņu un pētersīļu pildījuma, kā arī pavisam nedaudz mandeļu skaidiņām kraukšķīgumam. Lieliska maltīte nesteidzīgām pusdienām vai vakariņām, kuru pasniegt kopā ar svaigajiem dārzeņu un zaļumu salātiem.
Vistas gaļas un konservētu tomātu sautējums
Sautējums, kurā lielisku garšu veido ne vien konservētie tomāti un vista, bet arī druska karija pastas, svaigie čili pipari un kurkuma. No čili klātbūtnes šķīvī nevajag baidīties – maltīte nebūs pārmērīgi asa, ja čili tiks pienācīgi iztīrīts no sēkliņām.
Griķu biezputra ar vistas fileju un dārzeņiem
Garda un krēmīga griķu biezputra ar maigajiem vistas filejas gabaliņiem un dārzeņiem. Aromātisks un vienkāršs vakariņu ēdiens, kas turklāt būs gatavs vienā mirklī.