Skābēti kāposti, marinēti kāposti un ziema, tas ir tik tradicionāli. Kurā mājā gan tos ziemā neēd? No tiem var vārīt sātīgas zupas, tos var sutināt gan ar žāvētu gaļiņu, gan ar pīļu taukiem vai tikai ar apelsīniem un tos var sajaukt vienkārši ar eļļu vai skābu krējumu, pagatavojot atspirdzinošus salātus.
Fermentēti produkti ir ļoti veselīgi, jo satur tik vajadzīgās labvēlīgās baktērijas, kuras rūpējas par mūsu labsajūtu un imūnsistēmu. Izrādās, ka skābēti kāposti ir vieni no efektīvākajiem fermentētajiem produktiem, tie ārstē un attīra organismu, turklāt ziemas mēnešos mūs turklāt nodrošina ar tik nepieciešamajiem vitamīniem, minerālvielām, antibiotikām un šķiedrvielām, raksta portāla naturalnews.com autori.
No Tasty.lv pavārgrāmatas piedāvājam daudzveidīgu skābēto kāpostu kolekciju, kurā tu noteikti atradīsi recepti saviem visgaršīgākajiem kāpostiem.
Skābēti kāposti ar bietēm gruzīnu gaumē
Īsti vitamīnu salāti, tik vērtīgi ziemas aukstajiem mēnešiem. Pagatavo salātus, sapildi burkā un pasniedz kā piedevu pie pamatēdieniem.
Lielais pīrāgs ar štovētiem kāpostiem un mednieku desiņām
Vienkārši gatavojams, sātīgs un ekonomisks. Ir tikai nepieciešami jau gatavi štovētie kāposti, mednieku desiņas, un kārtainā vai rauga mīkla. Ja vēlies, trauslo pīrāga mīklu var pagatavot mājās, lūk, recepte.
Štovētu kāpostu un cepeša sendvičs
Ja no svētkiem ledusskapī palikuši štovētie kāposti un kāds gabaliņš cepeša no brangajām vakariņām, tad šīs sastāvdaļas var apvienot burvīgā pusdienu sendvičā. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā restorāna Terra šefpavārs Fabians de Frīss (Fabian de Vries).
Veģetāra skābu kāpostu zupa ar baltvīnu
Tasty.lv rudens zupu konkursu noslēdz lasītājas Annas iesūtītā recepte. "Tā kā mūsmājās esam veģetārieši, nācās atklāt garšīgu veģetāro skābo kāpostu zupu. Kāposti papildināti ar pussaldo vīnu un labu dārzeņu buljonu rada izcili labu garšu, un šo zupu labprāt ēd arī tie, kas uz veģetāriem ēdieniem skatās ar aizdomām," raksta Anna.
Skābu kāpostu zupa Sibīrijas gaumē
Sibīrijā valda uzskats, ka garšīga kāpostu zupa var būt tikai tāda, kas bijusi saldēta. Tādēļ vispirms gatavo skābu kāpostu zupas sagatavi, to sasaldē uz vismaz 12 stundām un tikai pēc tam to izmanto zupas vārīšanai.
Klasiskā skābu kāpostu zupa
Klasiskā skābu kāpostu zupa - krietnām pusdienām vai vakariņām.
Maizes mašīnā cepta skābu kāpostu maize
Garšas eksperimentētājiem - skābu kāpostu maize.
Skābie kāposti bavāriešu gaumē
Skābie kāposti bavāriešu gaumē - kārtīgām saimes pusdienām.
Kimči – marinēti kāposti korejiešu gaumē
Kimči ir pikanti marinēti dārzeņi, kuri Korejā ir tik populāri, ka tos pasniedz katrā ēdienreizē. Marinēti kaposti ir viena no popolārakajām kimči versijām.
Marinēti sarkanie kāposti
Neparasta, bet vitamīniem pilna recepte, kurā var izmantot jaunās ražas kāpostus. Ja pēc sapildīšanas burkā pāri paliek marināde, to var izmantot salātiem vai citu dārzeņu marinēšanai.
Vinegrets
Tradicionālais un garšīgais vinegrets.
Apelsīnu sulā štovēti kāposti
Apelsīnu sulā štovēti kāposti - gan svētku galdam, gan ikdienas maltītei. Šis ēdiens piemērots arī cukura diabēta slimniekiem.