krēmzupa, biezzupa, tomātu zupa, pusdienas
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Zupas ir lielisks veids, kā sasildīties vēsās ziemas dienās. Laba zupa liek ēdājam murrāt kā kaķim labsajūtā. Lielākā daļa no mums labprāt grib nogaršot arvien kaut ko jaunu. Ar zupām, kuras nu jau vāra ne vienā vien mājā, var apceļot pat apkārt pasaulei.

Daudzas tautas biezas zupas mēdz saukt arī par sautējumiem, un, tiešām, ir samērā grūti novilkt robežlīniju, kur sākas zupa un kur šķidrāks sautējums. Piedāvājam duci vienkāršu zupu paceļošanai domās un garšās pa pasauli.

Ikvienu ziemas spelgonī iepriecinās pikantā ungāru gulašzupa vai puķkāpostu un klimpiņu zupa. Arī ne mazāk temperamentīgā gruzīnu tauta radījusi ugunīgo harčo. Sātīga un ļoti garda būs jēra gaļas zupa ar dārzeņiem basku gaumē, bet izsmalcinātā franču virtuves zupu ikona - sīpolu zupa liks justies kā svētkos. Toties ukraiņu boršču ikviens jau uztver kā tradicionālo un vietējo. Piedāvājam pamēģināt arī latviešiem tik ierasto skābo kāpostu zupu Sibīrijas gaumē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!