pildīti makaroni maltā gaļa
Foto: Shutterstock
Visburvīgākā maltās gaļas īpašība ir tā, ka to var izmantot tik daudzveidīgi. Turklāt pagatavojot maltās gaļas mērci, to atkal var izmantot daudzos, dažādos ēdienos. Otra maltās gaļas priekšrocība ir tā, ka visus maltās gaļas ēdienus var saldēt un noglabāt aizņemtākām dienām.

Tas nozīmē, ka, ja nopērk lielāku maltās gaļas apjomu, samīcot to ar garšvielām, pēc tam var izcept gan kotletes, gan viltotos zaķus, gan var piepildīt lielos makaronus, gan dažādus dārzeņus. Kā sagatavot lielos makaronus pirms pildīšanas, vari izlasīt šajā receptē. Ja vēlas gatavot pildītus makaronus vai dārzeņus pēc vairākām dienām, tad ieteicams gatavot maltās gaļas mērci, to sasaldēt un pēc atkausēšanas izmantot pildījumam.

Jāņem vērā, ka veselībai drošāk ir saldēt termiski apstrādātu, nevis jēlu malto gaļu, jo, samaļot gaļu, palielinās jēlās gaļas virsma, uz kuras vairojas dažādas baktērijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!