Ak, gardā šokolāde! Dzīve bez no kakao pupiņām taisītā garduma nudien būtu itin garlaicīga un pliekana. Iedomājieties – ne šokolādes tāfelīšu, ne karstas kakao krūzītes, ne grēcīgas tortes svētkos. Pateicoties šokolādei, teju katrā pasaules valstī ir pa savai ievērojamai šokolādes fabrikai. Lai svinētu dzīvi un palutinātu savu iekšējo šokoholiķi, lūk, 17 receptes visdažādākajām gaumēm no Tasty.lv krājumiem!
Kulināros piedzīvojumus ar šokolādi var sākt pagatavojot karstu un aromātisku šokolādes dzērienu. Kad roka ietrenētā, izkausē kādu šokolādes tāfelīti un pievieno to kūkas glazūrai. Bet prasmīgākie šokoholiķi var celt galdā smalkas tartes ar šokolādes pildījumu, mazus eklērus vai pat marmora rakstā izrotātu šokolādes "Pavlovas" kūku. Lai gardi!
Šokolādes lavas kūka bez miltiem, cepta krūzītē
Grēcīgi garda šokolādes kūka, kurai vidū joprojām plūstoša šokolāde. Lavas kūkas parasti pasniedz izņemtas no formiņām un uzliktas uz šķīvīša. Bet tās var cept jebkurās glītās kafijas krūzītēs un pasniegt uzreiz pēc gatavošanas. Turklāt šādā veidā var izcept kūciņas pilnīgi bez miltiem.
Piparmētru saldējums ar tumšās šokolādes lapiņām
Piparmētru saldējums – neapstrīdama klasika, ko bez lielām pūlēm pagatavot mājās pašam. Ar piparmētru garšu bagāto saldējuma bumbu trauciņā patīkami papildinās tumšās šokolādes lapiņas.
Mazās šokolādes tartes ar šķipsniņu zelta
Saldākai dienai – ar šokolādi bagātīgas trauslās mīklas tartes. Īpaši smalku šo desertu padarīs drusciņa pārtikas zelta, kas kalpos kā izcils svētku reižu dekors. Gardēži novērtēs!
Šokolādes braunijs ar lazdu riekstiem
Lielisks ziemas kārums, turklāt tik viegli pagatavojams. Kūka būs garšīgāka, ja tā nebūs izcepusies pārāk sausa. Izmanto apmēram 20x20 centimetrus lielu pannu.
Klasiskais šokolādes suflē
Ikvienu svētku galdu izrotās šokolādes deserta suflē. Tas ir ļoti maigs un gaisīgs, to ir vieglāk izcept nekā pasniegt. Ēdājiem jābūt ļoti disciplinētiem un līdzko suflē ir galdā, tas ir jāēd, jo tam atdziestot, tas saplok.
Grēcīgās šokolādes glazūrkūciņas
Sulīgas un gardas glazūrkūciņas jeb kapkeiki, kuriem pa virsu ziesta olbaltumu un sviesta glazūra, kurai pievienota aromātiskā tumšā šokolāde. Kūciņas būs lielisks našķis dzimšanas dienā, kārums kādā bērnu ballītē vai noderēs kā garšīga, paša gatavota dāvana.
Fotorecepte: Šokolādes eklēri
Visgrēcīgākais no visiem gardumiem un franču konditoru klasika – plaucētās mīklas eklēri ar vārītā krēma pildījumu un šokolādes glazūru. Glazūrai īpašu spīdumu piešķirs želatīns, bet pildījumam patīkamu garšu un smaržu – vaniļa. Baudīt ar mēru!
Šokolādes kūciņas uz kociņa jeb 'cake pops'
Pavisam jautrs veids, kā pasniegt individuālas šokolādes kūku porcijas – šokolādes kūkas bumbiņas liek uz kociņiem, un apviļā izkausētā šokolādē. Lielisks variants, kā atsvaidzināt svinību galdu, piedāvājot ko nedaudz atšķirīgu.
Pekanriekstu un šokolādes tarte
Garda kārtainās mīklas tarte ar šokolādes un pekanriekstu pildījumu. Pievieno gatavajam desertam kādu bumbiņu vaniļas saldējuma un būsi septītajās debesīs!
Šokolādes 'Pavlova' ar medū ceptiem bumbieriem
Recepte, ar kuras palīdzību pagatavotā 'Pavlova' būs skaista un atgādinās marmora gabaliņu. Bet šokolādes garša, kuru kūkai piešķir kakao, patīkami kontrastēs ar medū apceptajiem bumbieriem.
Gardais šokolādes dzēriens
Lai sagatavotu gardo šokolādes dzērienu, vispirms jāsagatavo šokolādes dzēriena maisījums. To noglabā cieši noslēdzamā traukā, un, kad vien vēlies šokolādes dzērieni, uzkarsē krūzīti piena un iemaisi 2 ēdamkarotes šokolādes maisījumu.
Šokolādes putas ar ogām
Tik ļoti viegls un gaisīgs deserts. Papildini maigās šokolādes putas ar avenēm, mellenēm vai zemenēm. Ja vēlies, desertu vari pasniegt arī ar trauslajām vafeļu caurulītēm, kurām nav pildījuma. Tās var izmantot karotītes vietā. Jāņem vērā, ka deserts pēc pagatavošanas jādzesē vismaz 2 stunas. To ir ērti sagatavot iepriekšējā dienā pirms pasniegšanas un dzesēt ledusskapī visu nakti.
Plānās pankūkas ar šokolādes-riekstu krēma pildījumu
Plānās pankūkas ar šokolādes-riekstu krēma pildījumu ir tik garšīgas, ka nozūd no šķīvja, pirms kāds ir paspējis pieteikties uz papildporciju.
Franču šokolādes kūka bez miltiem
Šī kūka atklāj franču dāmu figūras noslēpumus. Tās pagatavošanā netiek izmantoti milti, kas ir slaiduma atslēga. Kūkai tiek pievienota tumšā šokolāde, kas ir ļoti bagātīga un sātīga savā garšas pilnībā un pietiek ar nelielu gabaliņu, lai to pilnībā izbaudītu un apmierinātu kāri pēc saldumiem.
Mutē kūstoši šokolādes cepumi
Trausli šokolādes cepumi, kuri ātri vien apēdas, jo ir tik gašīgi un mutē kūstoši, ka roka pati sniedzas tiem pakaļ. Bērniem noteikti patiks piedalīties dekorēšanā, izgreznojot cepumus ar cukura glazūras rakstiem.
Fotorecepte: Šokolādes kūka
Kārdinoša kūka īpašiem dzīves gadījumiem - novērtēs ikviens saldummīlis.
Mafini ar šokolādes gabaliņiem
Mafini ar šokolādes gabaliņiem gardam našķim pie tējas vai kafijas.