tomāti, sīpoli, dārzeņi, baklažāni, olīvas, cepti dārzeņi
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Jauna nedēļa, jauns ēšanas paradumu cikla sākums. Ja brīvdienās mēs vēlamies našķoties un baudīt bagātīgas maltītes, neliedzot sev ne kādu treknāku karbonādi, ne šokolādes gabaliņu desertā, tad pirmdiena ir jauks iemesls, lai paņemtu pauzīti no visa treknā un pievērstos vieglākām maltītēm. Kāpēc gan neiesākt jaunu tradīciju, pasludinot pirmdienu par dienu bez gaļas?

Visā pasaulē "bez-gaļas pirmdienas" jeb meat-free monday kustība pēdējo četru piecu gadu laikā augusi. Pirmdienas bez gaļas bauda tādi ievērojami cilvēki, kā bītls Pols Makartnijs un viņa meita, modes dizainere Stella Makartnija. Pat slavenais britu pavārs Džeimijs Olivers pievērsies šai plūsmai un savā mājaslapā piedāvā idejas pirmdienas maltītēm, kurās nav ne kripatiņas gaļas.

Nav jau tā, ka gaļa būtu neveselīga, tomēr dārzeņi, graudaugu produkti un pākšaugi bieži vien tiek nepelnīti aizmirsti. Tāpēc ir vērts veltīt kaut vienu dienu nedēļā, lai slavētu visus citus ēdienus, mazliet aizmirstot par gaļu. Un, kā zināms, veģetārs uzturs kaut vienu reizi nedēļā būs arī maciņam draudzīgāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!