siera sacepums, vakariņas
Foto: Shutterstock

Pikantais Čedars, treknais zilais siers, mutē kūstošs kausētais siers un salātu karalis fetas siers. Par dažādajiem sieru veidiem un to izteiksmīgajām garšām un smaržām, šķiet, varētu diskutēt vairākas dienas. Kāpēc gan vārdus nepārvērst grēcīgā baudā? Pagatavo vakariņās kādu izcili sierīgu recepti! Mēs nojaušam – tev noteikti visu dienu ir kārojies kāds karsts sacepums ar staipīgu, izkusušu sieru pa virsu.

Siers visā pasaulē ir tik mīlēts, ka katru gadu tam tiek veltītas pat alternatīvas svētku dienas. Piemēram, 20. janvārī gardēži atzīmē Siera mīļotāju dienu. Veikalos nopērkamo siera šķirņu skaists sastāda vairākus simtus, ja ne pat tūkstošus. Teju katrai valstij ir izkopta tā gatavošanas un izmantošanas māksla. Piemēram, ikviens zina, ka Latvijā Jāņos uz galda obligāti jābūt ķimeņu sieram. Bet, ja gatavo itāļu virtuves ēdienus, jārēķinās ar to, ka noteikti vajadzēs mocarella sieru.

Dažādos sierus izmantojam teju katrā ēdienreizē – brokastīs ēdam siermaizītes, pusdienās - siera zupu, bet vakarā - sacepumu ar sieru. Un, kur nu vēl bez desertiem – gaisīgais maskarpone ir kā siera kūku, tā slavenā tiramisu deserta sastāvā. Tāpēc ļaujies siera valdzinājumam un šovakar cel galdā kādu no 14 pamatēdieniem ar sieru vai trim kārdinošajiem desertiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!