siltumnīca tomāti stādi
Foto: Shutterstock

Tas, ka aiz loga trako ziema un vēsākajās gada dienās esam raduši ēst sātīgas maltītes, nenozīmē, ka par savu labsajūtu, slaido vidukli un reizē arī garšas kārpiņu palutināšanu varam aizmirst. Gardas un sildošas maltītes var pagatavot arī liesākas, ļaujot garšu diktēt pievienotajām garšvielām, bet par pamatu izvēloties neparastākas sastāvdaļas.

Vai atceries, kā garšo siltas mīdijas? Ja nē, ir pēdējais laiks tās pagatavot, piemēram, novārot šerijā un tomātu biezenī. Ja saldētavā aizķērušās rudenī nolasītās sēnes, kas sasaldētas ar mērķi, ka ziemā tiks pagatavotas – tad pēdējais laiks pasniegt tās kopā ar mīksti novārītu olu bez čaumalas.

Vēl viens produkts, kas, garšīgi pagatavots, neliks uztraukties par to, ka tik kāds lieks grams nav nācis klāt, ir vista – pagatavo to gardā garšaugu mērcītē vai kopā ar pikanto ķiploku. Bet vistas zupa, kurai klāt pievienotas arī grūbas, sasildīs kādā vēsākā vakarā. Un ja pusdienu vai vakariņu noslēgumā ir vēlme pēc vienkārša, bet tajā pašā laikā garšīga deserta – grieķu jogurts ar siltu melleņu mērci būs tieši laikā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!