pildīta paprika
Foto: Shutterstock

Ko tik mēs varam sapildīt – papriku, tomātus, baklažānus, pankūkas, vistas fileju, trauslas mīklas sacepumus un pat kotletes. Maltītes ar gardu pārsteigumu, cik nu ir iespējams ēdāju pārsteigt, ir ne tikai patīkami gatavot, bet arī ēst. Un vakariņas visnotaļ ir īstā ēdienreize, lai baudītu ko sātīgāku un sildošāku. It īpaši drēgnās dienās, tādā kā šī.

Tāpēc iepriecini savus tuvākos ar mājās gatavotu pildīto ēdienu. Tās var būt pildītas paprikas, tomāti un citi dārzeņi visdažādākajās variācijās – ar dārzeņiem, vistas gaļu, malto gaļu, rīsiem, sieru, kuskusu un daudz ko citu. Tasty.lv šīs sezonas favorīts pavisam noteikti ir pildīts ķirbis. Tajā var salikt kā gaļu, tā dārzeņus vai papildināt ar riekstiem un granātābolu sēkliņām. Nepārspējama un iemīļota klasika pavisam noteikti ir pildītās pankūkas. Arī tās vari pagatavot veģetāras, ar dārzeņiem, sieru vai sēnēm, vai ar gaļu – derēs gan apcepti vistas filejas gabaliņi, gan maltā gaļa.

Bet kārtīga gaļēdāja sirds būs priecīga par kotletēm Kijevas gaumē, pildītu vistas fileju vai kotletēm ar garšīgu pildījumu. Ja negribas ilgi nīkt pie plīts, iesakām pagatavot kādu sacepumu. Par pamatni ņem baltmaizes šķēlītes, virs tās kārto dārzeņu un/vai gaļas pildījumu, bet pa virsu liec, piemēram, kārtainās mīklas sloksnīti vai kārtu ar kartupeļu biezputru, kas kalpos kā garšīga cepurīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!