Brokoļi ir ļoti vērtīgs un veselīgs dārzenis, kas tagad, ziemā, kad plosās dažādas slimības, nav tik mazsvarīgi. Tas ir arī košs un uzmundrinošs, ar savu izskatu uz šķīvja vien uzlabojot garastāvokli. Turklāt ikvienam, kurš piedomā pie saviem kilogramiem, ar brokoli vajadzētu būt uz "tu".
Brokoļa nenovērtējamā īpašība, domājot par tiem, kas diendienā rūpējas par to, kas būs uz mūsu šķīvjiem, ir tā īsais sagatavošanas laiks. To noplaucējot sālsūdeni tikai 2 minūtes, var jau iejaukt dažādos salātos un pievienot omletei vai iepildīt kādā pīrāgā, paprikas un baklažānu laiviņā.
Šādi applaucētus brokoļus garšīgumam var pabeigt, ātri apcepinot eļļā, kopā, piemēram, ar tomātiņiem un ķiplociņiem. Siltie salāti vai piedeva pie ceptas gaļas šķēles gatava. Tas kopā aizņems nieka 10 minūtes, ieskaitot to laiku, kas nepieciešams brokoļa sadalīšanai ziedkopās.