Citrusaugļu izmantošanas daudzveidība ziemā
Foto: Vida Press

Neapšaubāmi citrusaugļi ir vieni no populārākajiem augļiem pasaulē. Gandrīz ikvienā pasaules vietā pazīst citronus, apelsīnus, greipfrūtus, laimus u.c. Tos mēs ēdam svaigus, bet tiem ir arī ļoti plašs pielietojums ēdienu gatavošanā. Ne mazāk svarīgi ir arī tas, ka citrusaugļi ir ne tikai garšīgi un aromātiski, bet tie ir ļoti veselīgi, kas ziemas sezonā kļūst īpaši aktuāli. Kā daudzveidīgi izmantot citrusaugļus ēdienu gatavošanā, skaidro portāla Food52 autori.

Citrusaugļi lieliski saderas ar dažādiem cepešiem, ceptiem dārzeņiem. Tos var izmantot marinādēm, mērcēm, gan aukstajām salātu, gan karstajām krējuma vai vīna mērcēm, kā arī dažādu putnu cepešu pildīšanai. Ierastāki šim nolūkam būs citroni un apelsīni, bet pildīt var arī citus citrusaugļus, tikai, ja, piemēram, izmanto greipfrūtu, pirms tam jānoloba visas rūgtās miziņas.

Tradicionāli izmanto vienu no citrusaugļiem – vai nu citronu, vai apelsīnu, bet augļus var jaukt kopā un marinādei vai pildījumam izmantot dažādu augļu sajaukumu, tādējādi iegūstot jaunas garšas buķetes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!