Dzīve ir neparedzamu notikumu pilna – ēd desertu vispirms! Pavisam garšīgs moto, pēc kura vadīties, it īpaši dienās, kad mums ir vairāk laika, lai palutinātu sevi un ģimenes locekļus. Tāpēc iesakām ļautiess radošām saldo ēdienu gatavošanas izpausmēm un pagatavot kādu gardu krēmu.
Pēc garākām pastaigām vējainā brīvdienā spēkus palīdzēs atgūt kas vitamīniem bagāts, piemēram, kāds krēmīgs deserts ar dzērvenēm, citrusaugļiem un pat smiltsērkšķiem. Ja gribas ko eksotiskāku vai neparastāku, tad īstā izvēle būs olu krēms ar timiāna cepumiņiem vai kokosriekstu, mango un laima krēms. Bet, ja esi klasikas cienītājs, tad garšas kārpiņām pie sirds ies biezpiena krēms ar cukurotām auzu pārslām vai šokolādes krēms.
Gatavojot krēmu desertus, neaizmirsti par to, ka tas jāuzmana – putukrējumu centies nepārkult, bet siltos krēmus – nepārkarsēt vai nepārcept glāzītēs. Kas attiecas uz piedevām, ņem vērā, kādi augļi šobrīd ir sezonas produkts – krēmi lieliski garšos kopā ar granātābolu sēkliņām un apelsīniem vai greipfrūtiem. Lai garšīgi!
Olu krēma glāzītes ar timiāna cepumiem
Kas to būtu domājis, ka timiāns var būt lieliska sastāvdaļa gardam desertam. Šoreiz olu un saldā krējuma krēms pildīts nelielās glāzītēs, bet klāt pasniegti maigi cepumiņi, kuros paslēpušās timiāna lapiņas. Iesakām baudīt kopā ar kādu krūzi karstas tējas vai aromātiskas kafijas.
Dzērveņu un apelsīnu mērce ar putukrējumu un cukurotām dzērvenēm
Tik kārdinošs un mājīgs ziemas deserts – dzērveņu un apelsīnu mērce ar putukrējumu un cukurotām dzērvenēm. Tās vari nopirkt gatavas vai iepriekšējā dienā pagatavot mājās, izmantojot šo recepti dzērvenēm pūdercukurā.
Rīsu krēms ar smiltsērkšķu putām
Gardais un maigais rīsu krēms ar saulaino smiltsērkšķu mērci neatstās vienaldzīgu nevienu kārumnieku. Rīsus ieteicams izvārīt iepriekšējā dienā, lai krēma gatavošanas dienā tie būtu pilnībā atdzisuši.
Gaisīgais vaniļas krēms ar dzērveņu mērci
Izcils deserts ziemas sezonai. Svētkos ne vienmēr ir jāēd kūkas, tās var aizstāt ar šādu maigu vaniļas krēmu, papildinot ar skābāku ogu mērci.
Kārtainais deserts ar kazenēm un 'mascarpone' siera krēmu
Brīvdienas ir tās reizes, kad tik ļoti ir vēlme apēst ko garšīgu, bet gatavošana nereti noplok pie apziņas, ka kūkas vai banānmaizes izcepšana prasa laiku. Jāsaka paldies kulinārijas dieviem, ka ir tādi kārtainie deserti, kuros likt ne tikai to, ko sirds kāro, bet, būsim atklāti, to, kas ir ledusskapī. Ātri, viegli un garšīgi!
Biezpiena krēms ar cukurā apgrauzdētām auzu pārslām
Vai jums arī kādreiz ir gadījies tā, ka ļoti, ļoti gribas ko garšīgu, bet nav vēlmes dirnēt stundu virtuvē? Šādās reizēs atceros bērnību un pavisam vienkāršo balto gardumu – biezpiena putukrējumu ar cukurotām auzu pārslām. Ja jau kārojies – jāpagatavo! Nostalģiskā saldā ēdiena pagatavošana aizņems vien padsmit minūtes, jo maz darba – sakult saldo krējumu un apcept uz pannas auzu pārslas.
Kokosriekstu, mango un laima krēms
Gards un krēmīgs deserts tropu augļu notīs. Saldo ēdienu gatavo no gatava un mīksta mango, kuram pievienots kokosriekstu piena krēms un laima spirgtums.
Šokolādes putas ar ogām
Tik ļoti viegls un gaisīgs deserts. Papildini maigās šokolādes putas ar avenēm, mellenēm vai zemenēm. Ja vēlies, desertu vari pasniegt arī ar trauslajām vafeļu caurulītēm, kurām nav pildījuma. Tās var izmantot karotītes vietā. Jāņem vērā, ka deserts pēc pagatavošanas jādzesē vismaz 2 stunas. To ir ērti sagatavot iepriekšējā dienā pirms pasniegšanas un dzesēt ledusskapī visu nakti.
Krēmīgais ogu deserts
Ja arī tavu prātu nodarbina domas par to, kādos ēdienos izmantot sarūpētos saldētavas krājumus ar dažādām vasaras ogām, tad šī recepte būs īsts glābiņš. Viegli pagatavojams deserts, kas nepievils nevienu garšu kārpiņu.
Kafijas olu krēms tasītēs
Salds un pavisam vienkāršs olu krēms ar kafijas garšu vieglam desertam, kas ideāli piestāvēs pusdienām draugu vai ģimenes lokā. Kafija krēmā viegli uzmundrinās, bet kakao virskārta piešķirs saldajam ēdienam patīkamu smaržu.
Ziemīgais rīsu krēms ar dzērveņu un ābolu mērci
Meklējot saldēdienu idejas, noteikti vērts izmēģināt šo ziemīgo rīsu krēmu. Pagatavošana itin vienkārša, bet rezultāts - izcils!
Kakao un Filadelfijas siera krēms ar granātāboliem
Ne pārāk sarežģīta deserta recepte - Filadelfijas siera un kakao krēms, kuru atsvaidzina saldskābās granātābolu sēkliņas.