kuskuss, salāti, granātāboli, veselīgs uzturs, pusdienas
Foto: Shutterstock

Jauna mēneša sākums Tasty.lv nozīmē tikai vienu – lielo recepšu kolekciju ar idejām, ko pagatavot ikkatru no februāra dienām. Ko ēdīsim šomēnes? Tā kā spelgonis no mums ir aizbēdzis un kādu laiku gaiss saglabāsies silts, par sildošām maltītēm uz mirkli varam aizmirst. Tā vietā noskaņojamies palutināt garšas kārpiņas par godu gada romantiskākajam mēnesim, kā arī sākam domāt par figūru – pavasaris vairs nav tālu.

Ko garšīgu pagatavot februārī? Pavisam noteikti iesakām šomēnes pamēģināt ēdienkartē ieviest ko jaunu un iepriekš negatavotu. Piemēram, artišokus, Āzijas virtuves ēdienus vai, piemēram, suši, ja ne reizi neesi to uztaisījis pats. Kamēr gavēnis vēl nav sācies, var ļauties gaļas ēdienu priekiem, pagatavojot gulašu vai kādu sātīgāku gaļas sautējumu. Tavsdārzs.lv un Tavamāja.lv redaktore Zane februārī iesaka pamēģināt internacionālo virtuvi un pagatavot lazanju, paelju, eksotiskus zivju ēdienus vai izbaudīt ēdienus ar austrumu garšvielām.

Un pēc tam – dievīgs deserts: "Februāris manā draugu un ģimenes lokā ir neliels svētku mēnesis, tāpēc šajā mēnesī vismaz bez divām svētku tortēm neiztikt. Un, tā kā nepamanīta nepaliek arī Valentīna diena, tad varētu pat teikt, ka šis ir tāds kārumnieku mēnesis, tāpēc gribētu rosināt katru atvēlēt laiku un pagatavot pašam kūku - tā būs neizsakāmi lielāka bauda par jebkuras veikalā iegādātas kūkas gabaliņa apēšanu. Siera, medus, biskvīta, jogurta, biezpiena vai bezē - ir tik daudz variāciju, tāpēc izvēlies kaut ko savām garšu kārpiņām piemērotāko."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!