Brīvdienas sagaidītas un pirmā doma no rīta daudzu mājās noteikti ir – ko gatavosim brokastīs? Lai nebūtu jāremdina apetīte ar sviestmaizēm vien vai ikdienā tik ierasto musli ar pienu, ierosinām pagatavot katram ģimenes loceklim savu pildīto omleti – vienam ar sieru, otram ar šķiņķi, bet vēl kādam ar dārzeņiem. Paēduši cilvēki ir laimīgi cilvēki, tāpēc nedēļas nogali jāiesāk uz garšīgas nots!
Olu ēdienu gatavošana šķiet tik vienkārša, tomēr dažkārt pat šo ēdienu pagadās sabojāt, un pie vienas var būt kādas nianses nezināšana vai arī sliktā oma, tāpēc visupirms ņem vērā seno, patieso teicienu – nekad negatavo sliktā garastāvoklī!
Ja olu kulteni gatavojot, ierasts pievienot arī pienu vai saldo krējumu, tad pildītās pankūkas itin labi sanāks arī no olām vien, jo no pievienotā šķidruma tās būs trauslākas un nevarēs tik viegli pārlocīt. Šķidrumu var pievienot, ja omleti nav paredzēts pārlocīt, bet pildījumu ieklāt uzreiz. Tādos gadījumos pienu, saldo krējumu var pievienot, bet ne vairāk kā 1-2 ēdamkarotes. Starp citu, var pieliet arī ūdeni, tad omlete būs vēl pufīgāka.
Jebkuras pildītās omletes gatavošanai pietiks vien ar divām olām, bet, ja panna ir lielāka un, šķiet, ka ar to ēdājam nepietiks, var izmantot arī trīs olas. Nelielā bļodiņā sakul tās kopā ar sāli un kādām iecienītām garšvielām. Atsevišķi iepriekš sacep iecienītās sastāvdaļas. Kad pildīšanas sastāvdaļas apceptas, noņem no pannas. Uz sakarsētas pannas, kas nedaudz ietaukota, lej sakulto olu un cep uz mazas liesmas, zem vāka. Kad omlete gandrīz gatava, bet vidus vēl nedaudz jēls, ieliec apceptās piedevas, pārloki un ļauj vēl mirkli pacepties zem vāka.
Ar ko pildīt omleti?
Ja izdoma kaut kur pazudusi un aptrūkušās idejas, ar ko pildīt omletes, tad aizlienē kādu no Tasty.lv receptēm vai ieteikumiem, pildot ar kādu labi kūstošu sieru, garnelēm, žāvētu vistu, bekonu, šampinjoniem, šķiņķi, tomātiem, desiņām vai pat novārītiem kartupeļiem, no uzkodu ballītes pāri palikušajām olīvām, lasi vai dārzeņiem – cukīni, zirnīšiem, papriku, sīpoliem un citiem labumiem. Starp citu, pildīto omleti labi papildinās arī rīvēts siers pa virsu, ko pārbērt īsi pirms gatavošanas beigām.
Neaizmirsti arī par svaigiem zaļumiem un pirmajiem dīgstiem, kas jau iegādājami veikalos un tirgū. Pie pildītajām omletēm visai labi iederēsies arī biezpiens, maizītes ar krēmsieru un pašu gatavota jogurta mērce.
Lai gardas un spēcinošas nedēļas nogales brokastis!
Cepeškrāsnī cepta omlete ar malto gaļu
Vienkārši, ātri un sātīgi, perfekts vakariņu vai pusdienu ēdiens aizņemtai dienai. Pasniedz ar zaļajiem salātiem.
Pildītā omlete ar bekonu un sieru
Brīvdienas nav iedomājamas bez sātīgām un nesteidzīgām brokastīm, tieši tāpēc omlete ir tas, kas vajadzīgs izsalkušajiem. Kraukšķīgais bekons, kūstošais siers un svaigie zaļumi garnējumā sagādās krietnu enerģijas devu lieliskam dienas sākumam.
Pufīga pildītā omlete ar kūpinātu lasi un krēmsieru
Reizēm gadās, ka jau pēc pamošanās jūties tik ļoti noguris, ka, lai saņemtos ikdienas gaitām, nepieciešamas sātīgākas brokastis. Izmēģini šo pufīgo omleti, kas pildīta ar krēmsieru un kūpinātu lasi.
Gandrīz omlete, tikai bez olām. Ditas Lases recepte
Laikā, kad veģetārisms un vegānisms bieži tiek asociēts ar diētisku un vēlmes ierobežojošu paradumu, veģetāra uztura skolas "Vegus" vadītāja Dita Lase uzrakstījusi pavārgrāmatu, kas pierāda pretējo – viņas "Veģetārēšana" pilnīgi noteikti ir domāta sevis palutināšanai un katra maltītes kumosa izbaudīšanai. Piedāvājam recepti no Ditas krājumiem, kas iekļauta arī jaunajā grāmatā.
Fiksā un pavisam vienkāršā omlete
Šī omlete būs īsti laikā, kad ir vēlme pēc neapstrīdamas klasikas. Viss, kas vajadzīgs, ir pāris olas, garšvielas un zaļumi garnēšanai. Viegli un ātri!
Omlete ar sēņu un tomātu pildījumu
Labam un sātīgam dienas sākumam - garda omlete, kas pildīta ar sēnēm un tomātiem.
Grieķu omlete ar olīvām
Olīvas, fetas siers, olas, piens, nedaudz spinātu un sīpols. 10 minūtes, lai sagatavotu produktus, 20 minūtes cepšanai. Un aromātiska grieķu omlete gatava - labu apetīti!
Omlete ar zaļajiem zirnīšiem un rīvētiem kartupeļiem
Omlete brokastīs ir klasika, bet tā ir arī visātrāk pagatavojamā uzkoda slinkā svētdienā vai aizņemtas dienas steigā. Izmēģini gardo un vienlaicīgi ātri pagatavojamo omleti ar saldētiem zirnīšiem un kartupeļiem. Papildini to ar kariju un iegūsi austrumniecisku garšas buķeti, kuru īpaši izcels kinzas zaļumiņi.
Omlete vācu gaumē
Omlete vācu gaumē brangām brokastīm visai ģimenei.
Superomlete jeb Kā pielabināties vecākiem sestdienas rītā
Vienkārša un garda brokastu omlete, kas tapusi "Aikāgaršo" skolēnu pavārskolā. Ēdienu kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski gatavojuši Carnikavas pamatskolas 5.klases skolēni.