omlete panna ola brokastis
Foto: Shutterstock

Brīvdienas sagaidītas un pirmā doma no rīta daudzu mājās noteikti ir – ko gatavosim brokastīs? Lai nebūtu jāremdina apetīte ar sviestmaizēm vien vai ikdienā tik ierasto musli ar pienu, ierosinām pagatavot katram ģimenes loceklim savu pildīto omleti – vienam ar sieru, otram ar šķiņķi, bet vēl kādam ar dārzeņiem. Paēduši cilvēki ir laimīgi cilvēki, tāpēc nedēļas nogali jāiesāk uz garšīgas nots!

Olu ēdienu gatavošana šķiet tik vienkārša, tomēr dažkārt pat šo ēdienu pagadās sabojāt, un pie vienas var būt kādas nianses nezināšana vai arī sliktā oma, tāpēc visupirms ņem vērā seno, patieso teicienu – nekad negatavo sliktā garastāvoklī!

Ja olu kulteni gatavojot, ierasts pievienot arī pienu vai saldo krējumu, tad pildītās pankūkas itin labi sanāks arī no olām vien, jo no pievienotā šķidruma tās būs trauslākas un nevarēs tik viegli pārlocīt. Šķidrumu var pievienot, ja omleti nav paredzēts pārlocīt, bet pildījumu ieklāt uzreiz. Tādos gadījumos pienu, saldo krējumu var pievienot, bet ne vairāk kā 1-2 ēdamkarotes. Starp citu, var pieliet arī ūdeni, tad omlete būs vēl pufīgāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!