Visu mīlētāju svētki vairs nav aiz kalniem, līdz Valentīndienai atlikušas vien dažas dienas. Tā kā mēdz teikt, ka mīlestība iet caur vēderu, ceļš uz kāda sirdi pavisam noteikti ir ar šokolādi noklāts. Valentīndienā, uzdāvinot paša gatavotas konfektes, trāpīsi desmitniekā un noteikti atstāsi garšīgu iespaidu.
Tāpēc lūk, dažas gardas, saldas un vienkārši pagatavojamas idejas konfektēm! Visvieglākais variants, kas neaizņems daudz laika – šokolādes konfektes, kurām pa vidu paslēpts kāds kārums – saldi skābie ķirši, kumosiņš riekstu sviesta vai kāda kraukšķīga mandele. Tāpat mīļoto vari pārsteigt ar paša gatavotām marcipāna konfektēm, trifelēm vai griljāžas groziņiem.
Savu garšīgo veikumu neaizmirsti arī apdomāti pasniegt. Iesaiņo konfektes skaistos papīriņos, kastītē vai burvīgā maisiņā, ko pārsien ar samta lentīti. Reizēm taču drīkst būt sentimentāliem, vai ne?
Un zini, kas ir labākais? Nebūt nav jāgaida Valentīndiena, lai pagatavotu šos kārumus. Izdari to jau šodien, lai palutinātu sevi un mīļos!
Franču virtuves klasika – marcipāna konfektes ar saldu glazūru
Mīkstās marcipāna konfektes ar baltu pūdercukura glazūru. Marcipāna masa papildināta ar cukurotām apelsīnu miziņām, aprikožu džemu un nelielu daudzumu apelsīnu liķiera. Konfektes tradicionāli gatavo Francijā, un to nosaukums tiek saistīts ar Ēksanprovansas (Aix-en-Provence) pilsētu, jo pēc tās tie ieguvuši savu nosaukumu – Calissons d'Aix, jo šajā Francijas reģionā 16. gadsimtā iegūtas mandeles.
Oreo sierakūkas trifeles
Kārdinošas Filadelfijas siera konfektītes ar tumšās šokolādes glazūru. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Madara Safronova, kura piedalījās Philadelphia recepšu konkursā.
Kraukšķīgās šokolādes bumbiņas ar maršmeloviem
Salds un kraukšķīgs našķis, kura pagatavošanai vajadzīgas vien četras sastāvdaļas, un mazliet roku veiklības. No Izkausētiem gaisīgajiem zefīriem jeb maršmeloviem un mazliet kraukšķīgu brokastu pārslu sanāks gardas šokolādes bumbiņas.
Lazdu riekstu un medus konfektes
Medus konfektes ar lazdu riekstiem un žāvētām dzērvenēm iepriecinās ikvienu kārumnieku. Tās noderēs, klājot galdu arī latviskā stilā.
Šokolādes un zemesriekstu sviesta kumosiņi
Pavisam vienkārša konfekšu recepte, kuru ikviens var pagatavot mājās. Nepieciešamas vien divas sastāvdaļas – šokolāde un zemesriekstu sviests – un formiņas, kur konfektēm sastingt. Šokolādes un zemesriekstu sviesta kumosiņi būs lieliski našķi kā pašiem, tā dāvināšanai. No dotajām sastāvdaļām sanāks 12 konfektes.
Ķirši šokolādē
Burvīgas un viegli pagatavojamas šokolādes konfektes ar krēmsiera pildījumu un ķirsīti vidiņā. Ja konfektes paredzētas tikai pieaugušajiem, krēmsiera masā var iejaukt nedaudz ķiršu liķieri. No dotā produktu daudzuma iznāks apmēram 40 konfektes.
Ķirbju šokolādes konfektes
Jauks, rudenīgs kārums un vēl viens veids, kā garšīgi notiesāt ķirbju ražu. Pildījumam ar ķirbi aromatizē balto šokolādi, bet glazūrai izmanto tumšo šokšolādi vai piena šokolādi.
Kokosriekstu konfektes
Kokosriekstu konfektes ar mandeles "sirsniņu".
Griljāžas groziņi jeb Florentīni
Kraukšķīgi rieksti, mīksti ķirši un stingra brūnā cukura karamele maigas šokolādes groziņā. Griljāžas groziņi jeb florentīni piestāv ne tikai svētku laikam, bet būs arī lieliska dāvaniņa tuviniekiem un draugiem.
Šokolādes trifeles ar kakao
Šokolādes trifeles - saldam kārumam.