pildīti kartupeļi 1
Foto: Shutterstock
Daudziem bērnības atmiņas saistās tieši ar kartupeļu ēdieniem - biezputru, krāsnī ceptiem, vārītiem vai folijā ietītiem un krāsns pelnos ceptiem tupeņiem. Šīs garšas nevar un nevajag aizmirst, tāpēc darba nedēļas noslēgumā piedāvājam izsalkumu remdēt ar pildītiem kartupeļiem.

Pildīto kartupeļu gatavošanai tik tiešām ir nebeidzami daudz iespēju. Ar dažādiem sieriem, piemēram, zilo vai Čedaras, malto gaļu, tunci vai lasi, biezpienu, cauraudzīti, sēnēm, pupiņām un pat kuskusu. Pildījumā var pat iecept olu, tad tās būs pamatīgas zemnieku brokastis! Šo ēdienu ir grūti sabojāt - ja garšīga būs pildāmā masa, tad arī gala rezultāts pēc cepšanas būs baudāms.

Pildītos kartupeļus var gatavot, ietītus folijā, vai vienkārši cieši izkārtotus vienu pie otra kādā cepešpannā. Izvēloties piemērotākos kartupeļus pildīšanai, raugies, lai tie būtu gana lieli, tad būs vieglāk servēt ēdienu - katram viens pildītais kartupelis. Bet, ja vēlies tos gatavot kā uzkodas, izvēlies mazos kartupelīšus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!