Pildīto kartupeļu gatavošanai tik tiešām ir nebeidzami daudz iespēju. Ar dažādiem sieriem, piemēram, zilo vai Čedaras, malto gaļu, tunci vai lasi, biezpienu, cauraudzīti, sēnēm, pupiņām un pat kuskusu. Pildījumā var pat iecept olu, tad tās būs pamatīgas zemnieku brokastis! Šo ēdienu ir grūti sabojāt - ja garšīga būs pildāmā masa, tad arī gala rezultāts pēc cepšanas būs baudāms.
Pildītos kartupeļus var gatavot, ietītus folijā, vai vienkārši cieši izkārtotus vienu pie otra kādā cepešpannā. Izvēloties piemērotākos kartupeļus pildīšanai, raugies, lai tie būtu gana lieli, tad būs vieglāk servēt ēdienu - katram viens pildītais kartupelis. Bet, ja vēlies tos gatavot kā uzkodas, izvēlies mazos kartupelīšus.
Pasniegšanai pagatavo arī kādu gardu mērci, piemēram siera vai arī skābajam krējumam pievieno garšvielas un svaigi sakapātus zaļumus. Pie sātīgās kartupeļu maltītes noteikti piestāvēs arī kāds svaigums, tāpēc neaizmirsti par svaigiem salātiem.
Kartupeļi 'mundierī' ar krēmīgu olu un bekonu
Man ļoti garšo cepti kartupeļi "mundierī" ar olu un bekonu. Vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt jau tādēļ, ka ola, iecepta kartupelī, kļūst par krēmīgu mērci. Otrkārt, bekons. Treškārt, dievīgā garšu kombinācija, kas rodas, samīcot kartupeli ar sviestiņu un pienu, pievienojot sāli un piparus un izveidojot mīkstu "gultu", kurā iecepties olai. Un galu galā - ikvienā kumosā ir nedaudz olas, bekona un kartupeļu biezeņa. Bum!
Pildīti kartupeļi ar sieru
Karstām uzkodām, sātīgām piedevām pusdienās vai vakariņās - pildīti kartupeļi ar sieru.
Kartupeļi mundierī ar krējumu un lasi
Ļoti gards veids, kā sagatavot kartupeļus. Tos var pasniegt ne tikai ar lasi. Laša vietā vari izmantot rīvētu sieru, ceptu bekonu vai arī pasniedz kartupeli ar kādiem svaigiem krējuma salātiem, piemēram gurķiem krējumā. Uzmanību! Neizmanto kartupeļus, kuriem kāds sāns ir zaļš.
Folijā cepti kartupeļi ar zilā siera mērci
Sātīgi un garšīgi folijā cepti kartupeļi ar zilā siera mērci.
Pildīti kartupeļi
Pildīti kartupeļi - ikdienai, bet iecienīti arī bērnu ballītēs, jo var ēst rokās turot.
Divas reizes cepti kartupeļi
Ļoti gards un kārdinošs veids, kā īpašās vakariņās pasniegt kartupeļus. Šim kartupeļu gatavošanas veidam vispiemērotākie būs īsi un apaļi kartupeļi, nevis gari un plāni.
Kartupeļi folijā ar garšvielām
Kartupeļi folijā ar garšvielām labi garšo ar aukstajām mērcēm (majonēzes, krējuma utt), gan karstajam (salda krējuma, siera utt), gan ar zaļumu sviestiņu. Variācijas daudz un dikti.
Krāsnī cepti kartupeļu vēdekļi ar bekonu
Ārkārtīgi labas un gardas vakariņas - krāsnī cepti kartupeļi ar bekonu, ķimenēm un sieru. Iesaku visiem, kam gribas lēti, labi un sātīgi paēst. Ij acij tīkami, ij vēderam labi!
Pildīti kartupeļu kubiņi ar cauraudzīti un siera cepurēm
Radošu ideju vakariņām vai pusdienām - cepeškrāsnī ceptus kartupeļus, kas pildīti ar cūkgaļas cauraudzīti un pārsegti ar siera cepurēm, iesaka Sintija Bīriņa.
Kartupeļu un rozmarīna tornīši
Svētku reizei kēksiņu formiņās var izcept glītos un gardos kartupeļu, rozmarīna tornīšus. Tie iepriecinās ikvienu ēdāju un to garša neliks vilties nevienam. Ar doto produktu daudzumu iznāks 12 kartupeļu tornīši. Neatsverams palīgs tornīšu cepšanā būs kēksiņu panna, līdz ar to būtu jāizvēlas tādi kartupeļi, kuru šķēles piemērotas kēksiņu formai.