Strauji tuvojoties Valentīndienai, aktuāls kļūst jautājums par to, ar ko tad īsti pārsteigt savu sirdsāķīti. Šī iemesla dēļ Tasty.lv piedāvā trīs gatavas ēdienkartes romantiskam randiņam mājās. Paša gatavots ēdiens ir taisnākais un drošākais ceļš uz kāda sirdi, tāpēc otrā pusīte tavus centienus jo īpaši novērtēs.
Ko tad īsti gatavot Valentīndienā? Gada romantiskākajos svētkos noteikti izvēlies ēdienus, kuru sastāvdaļās ir afrodīziji – produkti, kas vairo prieku un seksualitāti. Starp šiem produktiem ir ne vien klasiskā šokolāde un zemenes, bet arī dateles, granātābols, sparģeļi, vaniļa, medus, bietes un pat avokado. Taču tas ir tikai draudzīgs ieteikums no Tasty.lv puses, iedvesmai. Romantiskās vakariņas sāc ar kādu dzērienu, pēc tam iesildies ar starteri jeb uzkodu. Maltīti turpini ar gardu pamatēdienu, kas papildināts ar piedevām. Bet vakaru noslēdz ar gardu desertu.
Zemeņu un piparmētru mohito
Vasara ziemā – atspirdzinošs zemeņu un piparmētru lapiņu kokteilis, kas liks reibt no patīkamās garšas (un drusciņas ruma, kas ir neatņemama mohito sastāvdaļa). Pagatavo gardo kokteili no svaigām vai saldētām zemenēm – īpaši iesakām saldētās, jo tad nebūs nepieciešams ledus.
Granātābolu martini
Koši sarkanais, kārdinošais granātābolu kokteilis ir izcils draugu sagaidīšanas dzēriens, lai uzsāktu Ziemassvētku ballīti. Ļoti svarīgi, lai visas sastāvdaļas būtu ļoti aukstas, ledainas. Lielākās viesībās īsi pirms viesu ierašanās sajauc kokteili, ielej lielā krūkā un glabā krūku ledū, līdz ierodas viesi.
Kafija ar kafijas liķieri un saldo krējumu
Īpašā vakarā, svinot kādu jubileju, var pasniegt alkoholisko kafijas kokteili martini glāzēs. Kafija ir jāizvāra ātrāk un jāatdzesē.
Kārtainie garneļu salāti glāzītē
Salātu pasniegšana glāzītēs ir lieliska alternatīva reizēs, kad gaidāmi ciemiņi un nav ne jausmas, cik daudz salātus gatavot. Tik cik cilvēku, tik arī glāzītes, turklāt šādi pasniegti, tie izskatās daudz interesantāk, nekā vienā bļodā samaisīti, vienīgā bēda - pēc papildporcijas gan nevarēs pajautāt.
Krāsnī ceptu burkānu krēmzupa ar ingveru un turku zirņiem
Karsta, krēmīga un patīkami sildoša krēmzupa no burkāniem, kurai pievienots nedaudz asais ingvers. Garšu kombinācija radīs patīkamus kontrastus – saldais mīsies ar pikanto katrā apēstajā karotē. Lai maltīti padarītu vēl patīkamāku, zupai pievieno apceptus turku zirņus, dzērveņu pusītes un sezama sēkliņas. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā blogere Brigita Dambe.
Krāsnī ceptu tomātu biezzupa ar grauzdiņiem un baziliku
Aromātiska, karsta un nedaudz pikanta biezzupa ar kraukšķīgiem maizes gabaliņiem. Tieši tas, kas vajadzīgs vējainā ziemas dienā, lai sasildītos!
Veselīgais vistas cepetis ar ceptiem ķirbjiem
Gards vistas cepetis ar karstiem, krāsnī apbrūnējušiem dārzeņiem – ķirbi, papriku un puraviem. Patīkamu aromātu un garšu maltītei piešķirs ne vien citrons, bet arī salvija un timiāns.
Jēra ragū ar rīsu makaroniem
Gardas vēsmas no Tuvajiem Austrumiem – lēni sutināta jēra maltā gaļa ar aromātiskām garšvielām. Maltās gaļas mērci pasniedz ar rīsu makaroniem, sauktiem arī par "orzo", granātābola sēkliņām un pistācijām - kraukšķīgumam.
Liellopa fileja ar šokolādes mērci
Gards un izcils ēdiens īpašiem gadījumiem, turklāt tik viegli un ātri pagatavojams. Gatavojot liellopa fileju, pirms to liec uz pannas, sasildi gaļu istabas temperatūrā vismaz 15-30 minūtes un sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C.
Krāsnī cepti kartupeļi ar sinepēm
Bez smaržīgiem un karstiem kartupelīšiem nav iedomājams neviens svētku mielasts. Tāpēc pamēģini ko nedaudz pikantāku – karstos, sinepju mērcē apviļātos, cepeškrāsnī ceptos kartupeļus.
Cepti dārzeņi Vidusjūras gaumē
Jaunie kartupelīši turpina iekarot mūsu pusdienu un vakariņu galdus. Šoreiz nedaudz citādāk pagatavoti, iedvesmojoties no Vidusjūras ēdienu vienkāršības. Ņem jaunos kartupeļus, tomātus un ķiplokus, piešauj klāt nedaudz anšovu un olīvu, un iegūsi pasakaini gardu maltīti!
Gaisīgā 'Pavlova' ar svaigām ogām
Valentīndienai, šķiet, nav nekā piemērotāka saldās kāres remdināšanai par gaisīgo un uz mēles kūstošo "Pavlovu". Ja vairies no šīs kūkas gatavošanas, jo process šķiet sarežģīts, tad pēdējais laiks lauzt šo pieņēmumu, jo tas pavisam neatbilst patiesībai. Pārliecinies par to pats!
Mazās šokolādes tartes ar šķipsniņu zelta
Saldākai dienai – ar šokolādi bagātīgas trauslās mīklas tartes. Īpaši smalku šo desertu padarīs drusciņa pārtikas zelta, kas kalpos kā izcils svētku reižu dekors. Gardēži novērtēs!
Kārdinošie plaucētās mīklas gredzeni ar šokolādes krēmu un zemenēm
Grēcīgi gards plaucētās mīklas našķis, kas pildīts ar saldu šokolādes krēmu un zemeņu šķēlītēm. Pa virsu kraukšķīgajai mīklai uzbārstītās mandeļu skaidiņas un pūdercukurs pāršķeltai vēja kūkai līdzīgo gardumu padarīs izcili pievilcīgu. Šokolāde un zemenes tomēr ir garšu kombinācija, kurai grūti pretoties.