saldētas ogas
Foto: Shutterstock

Ja vasarā mēs mudināt mudinājām tvert no ogu sezonas visu, ko vien var, tad šobrīd ir pienācis tas brīdis, kad jāsaka – laiks iztukšot saldētavā rūpīgi noglabātos krājumus. Lai gan līdz vasaras labumiem kāds brītiņš vēl jāgaida, tomēr tas, ka kalendārs rāda aprīli, ir labs iemesls, lai pastumtu malā pelmeņu pakas un atrastu garšīgo upeņu, zemeņu, aveņu, melleņu, kazeņu, smiltsērkšķu un citu ogu paciņas. Ko iesākt ar saldētajām ogām?

Visvienkāršākais veids, kā izlietot vasarā sasaldētos gardumus – pagatavot no tiem fikso saldējumu vai kādu spēcinošu blendēto kokteili jeb smūtiju. Izteiksmīgākai garšai abiem gardumiem var pievienot kādu bezpiedevu jogurtu, piemēram, grieķu jogurtu.

Saldētās zemenes – gan veselas ogas, gan sasmalcinātas ar cukuru – būs lieliska piedeva panna cotta desertam vai kādai siera kūkai. Saldētās jāņogas var izmantot plātsmaižu, cepto siera kūku vai ķīseļu pagatavošanai. No skābākajām ogām – upenēm, ķiršiem un ērkšķogām – izdosies burvīgas vienkāršās plātsmaizes. Savukārt smiltsērkšķus var izmantot garda krēma pagatavošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!