Pīrāgs
Vispirms jāsāk ar vienkāršāko un mūsu valodai tuvāko – pīrāgiem. Pīrāgs var būt klasisks, abiem galiem apdedzis, bet arvien biežāk ar šo vārdu saprot lielākā formā ceptu gardumu, kas pildīts ar kaut ko sāļu vai saldu. Kā jau tas pienākas, pīrāga pildījumam ir jābūt bagātīgam. Kā pamats parasti ir rauga vai kārtainā mīkla, un sāļajā variācijā pildījumā var būt gaļa, zivis, sēnes, dārzeņi, un to visu satur kopā ola, kas sakulta ar saldo krējumu vai pienu. Virskārta var būt pārkaisīta ar bagātīgu siera kārtu. Saldajās variācijās pildījumos ir dažādi krēmi, piemēram, šokolādes, vārītais, ievārījums vai krēmsiera masa.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit