Ssohk - 7364
Foto: Shutterstock
Katram, kurš nesmādē piena produktus, graudainais un gardais biezpiens nebūs nekas svešs. Mēs, latvieši, esam visai īpaši, jo to, cik nozīmīgs ir šis produkts, zinām jau no bērnības. Katram ir zināma mantra par to, ka, ēdot biezpienu, būsi gudrs. Un arī labi paēdis!

Tieši tāpēc nenāks par ļaunu palutināt sevi un mīļos ar kādu biezpiena gardumu. No biezpiena var pagatavot kā garšīgu putukrējuma desertu ar apgrauzdētām auzu pārslām, tā saldus pīrādziņus, kurus apēst brokastīs. Vai atceries, kā garšo biezpiena pončiki, kādus tos gatavoja vecmāmiņa? Tos pagatavot it nemaz nav grūti, atliek vien ķerties pie darba.

Bet brīvdienu pusdienu noslēgums būs vēl jo patīkamāks, ja galdā tiks likta kāda biezpiena kūka vai plātsmaize. Piemēram, klasiskā kombinācija, kur biezpiens pagatavots kūkā ar mannu un rozīnēm. Vēl graudainajam piena produktam var atrast pielietojumu, sacepot to mazos kēksiņos. Taču, ja gribas ko svaigāku un nebijušu – izvāri biezpiena klimpiņas un pasniedz tās ar saldētām odziņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!