Tieši tāpēc nenāks par ļaunu palutināt sevi un mīļos ar kādu biezpiena gardumu. No biezpiena var pagatavot kā garšīgu putukrējuma desertu ar apgrauzdētām auzu pārslām, tā saldus pīrādziņus, kurus apēst brokastīs. Vai atceries, kā garšo biezpiena pončiki, kādus tos gatavoja vecmāmiņa? Tos pagatavot it nemaz nav grūti, atliek vien ķerties pie darba.
Bet brīvdienu pusdienu noslēgums būs vēl jo patīkamāks, ja galdā tiks likta kāda biezpiena kūka vai plātsmaize. Piemēram, klasiskā kombinācija, kur biezpiens pagatavots kūkā ar mannu un rozīnēm. Vēl graudainajam piena produktam var atrast pielietojumu, sacepot to mazos kēksiņos. Taču, ja gribas ko svaigāku un nebijušu – izvāri biezpiena klimpiņas un pasniedz tās ar saldētām odziņām.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit