cepti baklažāni gavēnis
Foto: Shutterstock

Prāvie, violetie baklažāni jau sen vairs nav nekāds dižais jaunums ne veikalu plauktos, ne piemājas siltumnīcās. Taču aizvien vēl vairāmies garšīgo dārzeni iekļaut savā ikdienas maltītē, ļaujot vien tam "pievienoties" kādam ēdienam, kad to stingri pieprasa recepte, piemēram, gatavojot dārzeņu sacepumus. Kā sadraudzēties ar baklažāniem? Lūk, daži veidi, kā to pagatavot!

Termiski apstrādātiem baklažāniem ir maiga riekstu piegarša, tāpēc cepti, grilēti, vārīti un sautēti tie būs krietni vien garšīgāki, nekā svaigi. Pirms baklažānus gatavo, tos sagriež biezās šķēlēs horizontāli vai vertikāli, un nedaudz apkaisa ar sāli. Ļauj izdalīties baklažāna "sulām" vismaz 15 minūtes, un tad ar papīra dvieli noslauka lieko mitrumu.

Cepot baklažānus, gluži kā citus dārzeņus, jāievēro tas, ka temperatūrai jābūt augstai. Tātad, ap 200 grādiem. Ja baklažānus cep uz pannas, tad vispiemērotākā būs grilpanna – iegūtais rezultāts būs garšīgs un skaists. Cepot baklažānus, apslaki tos ar olīveļļu, kas izcels maigo garšu. Apcept var vienkāršas baklažānu šķēlītes, kurām pēc tam pievienot mērci, vai arī sapildīt tos ar malto gaļu, sieru, dārzeņiem un pat saldajiem augļiem un ogām. Pamēģini baklažāniem pievienot granātābolu – rezultātā iegūsi interesantu un gardu maltīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!