biešu zupa borščs pusdienas vakariņas
Foto: Shutterstock

Lutināt mājiniekus ar garšīgām, sarežģītām un interesantu garšu receptēm vienmēr ir jauki, tomēr ir dienas, kad ir apnicis ēst avokado, kvinoju vai citu pasaulīgu sastāvdaļu ēdienus. Nekas nav labāks par tradicionālu, pazīstamām garšām bagātu un kreptīgu maltīti, kas tā vien atgādina bērnību. Tāpēc laiks atcerēties, ko mācīja vecmāmiņa, un pagatavot sulīgas kotletes, sildošu biešu zupiņu vai sacept kraukšķīgas kartupeļu pankūkas!

Lai gan latviešu tradicionālā virtuve dažas receptes aizņēmusies no kaimiņvalstīm, tās tāpat tiek mīlētas gluži kā savējās. Borščs, soļanka, rasoļņiks, skābeņu zupa, skābu kāpostu zupa un pupiņu zupa ir veids, kā ar vienā lielā katlā izvārītu kūpošo viru, pabarot ģimeni divas dienas pēc kārtas. Nemaz nerunājot par prāvu kotlešu, karbonāžu un kartupeļu pankūku kalniņu, kas no galda pazūd dažās minūtēs pēc izcepšanas.

Bet, ja kāre pēc kaut kā saldāka, ģimeni un sevi var palutināt, pagatavojot biezpienu sacepumu ar rozīnēm. Ja laiks un pacietība ļauj (tas gan nemaz nav tik sarežģīti), tūlītēju svētku sajūtu radīs peldošās salas vai buberts. Vienkāršāku lietu cienītājiem, kas ilgojas pēc bērnības, iesakām pagatavot pavisam vienkāršo biezpiena putukrējumu ar apgrauzdētām auzu pārslām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!