sacepums
Foto: Shutterstock
Dienās, kad negribas daudz laika veltīt ēdiena gatavošanai, bet izsalkums neatkāpjas, ideja par sacepuma gatavošanu būs īstajā laikā, jo pagatavotais ēdiens lielajā veidnē pabaros pat nelielu bariņu ēdāju.

Sacepumi noteikti ir viens no labākajiem kulinārajiem izgudrojumiem. To gatavošanā ir neizmērojami daudz iespēju un sastāvdaļas ir visdažādākās – sākot no pastas, rīsiem, sēnēm, beidzot ar kartupeļiem, desiņām un zivīm. Variācijas sacepumu gatavošanā ir ļoti daudz, un pie pozitīvajām ēdiena īpašībām var minēt arī to, ka receptēs var izmantot produktus, kas pāri palikuši no iepriekšējām ēdienreizēm, piemēram, vārītos kartupeļus, rīsus un pat makaronus.

Lai sacepums allaž izdotos gards, svarīgi zināt, ka bez pamatsastāvdaļām vajadzētu pievienot arī kādu saistvielu, piemēram, sakultu olu ar pienu vai saldo krējumu, lai viss gardi saceptos. Var izmantot arī Bešamela mērci, kuras pagatavošanu tuvāk var iepazīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!