Reizēm vajag ļauties kārdinājumam un brīvdienu ēšanas priekiem, apēdot kādu ātro uzkodu jeb fast food. Taču, tā vietā, lai dotos uz burgeru ēstuvi, virtuļu kafejnīcu vai kādu citu vietu, pagatavo našķus mājās pats!
Mājās gatavotas ātrās uzkodas būs krietni vien garšīgākas, bet gatavošana un ēšana pārvērtīsies jautrā procesā. Ja gribi sātīgi paēst, iesakām pagatavot tako ligzdiņas, kādu burito, sātīgu burgeru vai picu ar daudz jo daudz siera. Ja mājās ir vafeļu panna – padari virtuvi par vafeļu konusu darbnīcu un pasniedz tajos mājās gatavotu krējuma saldējumu. Kārumnieki noteikti novērtēs arī saldos virtuļu gredzenus vai ar ievārījumu pildītus berlīnerus.
Pildītas tako ligzdiņas ar Holandes sieru
Pelēkajās dienās šī priecīgā maltīte būs tā, kas noteikti uzmundrinās ēdājus. "Sātu dod vistas fileja, kraukšķīgumu salāti un paprika. Izvēlies dārzeņus pēc savas gaumes – plāni grieztu burkānu, gurķa vai baltā redīsa šķēlītes, Ķīnas kāpostu vai ledus salātus," norāda receptes autore Linda Tellgrena no bloga Lindas Virtuve. Punkts uz "i" būs gardais, izkusušais Holandes siers.
Biezpiena bumbiņas gluži kā bērnībā
Ņemam biezpienu, olas, mazliet cukura un pamats gardu biezpiena bumbiņu jeb pončiku mīklai gatavs. Saldais bērnības gardums būs lielisks našķis, kuru pagatavot it nemaz nav sarežģīti.
Vafeļu konusi ar mājās gatavotu saldējumu
Mājās cepti vafeļu konusiņi, kuros ieliktas skaistas, apaļas mājas saldējuma bumbas. Našķis, kuru nemaz nevajag doties baudīt kādā kafejnīcā, bet var pagatavots pats.
Virtuļi ar kanēli un pūdercukuru
Silti, smaržīgi un, ak, cik kārdinoši – mājās gatavoti virtuļi. No rauga mīklas pagatavotos gardumus pēc novārīšanas eļļā pārkaisa ar pūdercukura un kanēļa maisījumu. Pasniedz, kamēr vēl silti, tad tie garšos debešķīgi.
Alus mīklā panēta zivs fileja ar kartupeļu salmiņiem
Gaisīgā alus mīklā pagatavota mencas fileja ar kartupeļu salmiņiem jeb variācija ap britu slaveno ēdienu "fish and chips". Pasniedz kā uzkodu kopā ar mērcīti un salātiem vai citām piedevām.
Liellopa gaļas burgeri, ko pagatavot mājās
Sātīgs liellopa maltās gaļas burgers ar tomātiem, sarkanajiem sīpoliem un saldo kukurūzas mērci. Ātrā uzkoda, kuru pagatavot mājās – patiks kā mazākajiem ēdājiem, tā pieaugušajiem.
Garneles alus kausā un kokteiļu mērce
Gardās tīģergarneles ar paša gatavotu kokteiļu mērci – klasiska garšu kombinācija reizēm, kad ir vēlme našķoties ar ko ekskluzīvāku par čipsiem. Pasniedz garneles lielā alus kausā – tas ne tikai kalpos kā labs dekors, bet arī padarīs trauka padošanu ēdājiem ērtāku.
Ātri pagatavojami lavaša čipsi ar siera mērci
Vienkārši pagatavojama veikalā nopērkamo čipsu alternatīva – nepieciešams vien lavašs, garšvielas un eļļa. Bet siera mērci pagatavo no ne visai trekna siera, piena un mazliet kurkumas, kas piešķirs skaisto, dzelteno krāsu. Recepti sagatavojusi Linda Tellgrena, bloga Lindas Virtuve autore.
Čebureki no mīklas ar ūdeni
Čebureki, kas pagatavoti no mīklas ar ūdeni. Rezultāts būs tik gards, ka viesi saimnieci slavēs.
Ātrā bezrauga mīklas pica
Pica steidzīgajiem, kad nav vēlēšanās raudzēt picas mīklu, bet ļoti gribas sātīgo gardumu.
Burito ar cūkgaļu
Burito ar cūkgaļu - kārtīgai pusdienu maltītei.
Virtuļi ar ievārījuma pildījumu jeb berlīneri
Grēcīgi gards rauga mīklas našķis, no kura grūti atteikties. Vēl jo vairāk, ja tas ir tik gaisīgs un apviļāts pūdercukurā. Īstais laiks virtuļus gatavot ir tieši tagad, kad ievārījums ir tik svaigs!