Tieši marināde un garšvielas būs tās, kas piešķirs vistas stilbiņiem izteikto garšu, kā arī palīdzēs nezaudēt to sulīgumu. Marinādēm izmanto medu, citronu sulu, olīveļļu, sojas mērci vai sinepes. Ja vistu gribas pikantāku, par marinādi var noderēt arī saldā čili mērce, adžika vai vīns. Neaizmirsti arī par ķiplokiem un svaigajiem garšaugiem – tie piešķirs patīkamu aromātu un svaigas garšas notis.
Ja vien tava sirdsapzina strikti neskaita kalorijas, tad labāk krāsnī ceptajiem vistu stilbiņiem neņem nost ādu – tā palīdz saglabāt mitrumu, kas nodrošina to, ka apceptā vista nebūs sausa. Tam palīdzēs arī cepamais papīrs un speciālie cepšanas maisiņi – ja vistas gabaliņus gatavo cepamajā traukā, pārsedz to ar cepamo papīru un dažas minūtes pirms gatavošanas beigām noņem, lai vistas gabaliņi apbrūnētu. Bet, ja gatavo stilbiņus vai spārniņus maisiņā – kārtīgi sakrati to, lai visi gabaliņi vienmērīgi noklātos ar garšvielām un marinādi.
Iedvesmai piedāvāvājam 19 receptes gan cepeškrāsnī, gan pannā gatavotiem, sulīgiem vistu stilbiņiem.
Lai labi garšo!
Cepti vistu stilbiņi kraukšķīgā garoziņā
Gardi un kraukšķīgi, grēcīgi neatvairāmie vistu stilbiņi, kuru garša atgādinās populārās "KFC" vistiņas. Īpaši kraukšķīgas garoziņas noslēpums ir marināde ar stipro alkoholu. Šajā receptē tiek izmantots degvīns, bet tas varētu būt arī brendijs. Turklāt ģimenēm ar bērniem nav jāuztraucas par degvīnu, jo tas, stilbiņiem cepoties, izgaros un izzudīs.
Vistas stilbiņi ar saldajiem kartupeļiem un 'chimichurri' mērci
Vienkāršs ēdiens, bet tajā pašā laikā "ar odziņu", – sulīgi vistu stilbiņi, kas izmarinēti laima sulas mērcē. Gaļu pasniedz kopā ar cepeškrāsnī apceptiem saldajiem kartupeļiem un pikanto "chimichurri" mērci, kurā mijas ne vien asais čili, bet arī svaigi pētersīļi un koriandrs.
Vistas stilbiņi sojas mērcē japāņu gaumē
Ļoti vienkārša un garda vistas stilbiņu gatavošanas recepte. Ja pacietīgi sutināsi stilbiņus, līdz marināde būs iztvaikojusi, iegūsi lipīgi glazētus vistu stilbiņus ar saldskābi asu garšas buķeti.
Cepti vistas stilbiņi sinepju un estragona mērcē
Ļoti ērts vakariņu ēdiens, cepeškrāsnī vienā pannā cepot vistas stilbiņus ar dārzeņiem. Garšas buķeti noapaļos bagātīgā un aromātiskā sinepju un estragona mērce.
Cepti cāļa stilbiņi ar garšaugiem un rīsiem
Sulīgi vistas stilbiņi un rīsi ar garšaugiem - vai var būt kas labāks ātrām pusdienām vai vakariņām? Maltīte gatava pusstundā!
Pikantie vistas stilbiņi indiešu gaumē
Pikanti un ātri pagatavojami vistas stilbiņi jogurta marinādē. Pasniedz ar maigu jogurta mērcīti, lai gaļa nebūtu pārlieku asa.
Krāsnī cepti vistas stilbiņi un ķirbji ar granātābola sēkliņām
Kārtīgas vakariņas vienā lielā cepeškrāsns pannā – ķirbji ar iepriekš novārītiem vistas stilbiņiem, sīpoliem un ķiplokiem, kā arī saldeni skābām granātābola sēkliņām. Vistu var arī iepriekš nevārīt, iemarinējot to eļļā un garšvielās dažas minūtes pirms cepšanas. Taču tad cepšanas laiks būs ilgāks.
Krāsnī cepta vista ar karamelizētiem dārzeņiem
Viss vienkāršais ir ģeniāls, tāpēc kārtīgā ēdienreizē mājiniekus iepriecini ar krāsnī ceptām vistas kājiņām un apceptiem dārzeņiem.
Krāsnī ceptas vistas kājiņas ar dārzeņiem Vidusjūras gaumē
Vakariņas vienā cepamtraukā – sulīgas vistas kājiņas ar Vidusjūras gardumiem. Šoreiz cepamtraukā gardi izsutinājušies tomāti, olīvas, artišoku gabaliņi un atspirdzinošie citroni.
Vistas un kartupeļu tadžina ar olīvām
Vistas gaļa, atspirdzinošais citrons, kartupeļi un olīvas ir klasiska tadžinas garšu kombinācija, ko gatavo marokāņi. Ja mājās māla tadžina kādu laiku stāv neizmantota, tad šī būs īstā recepte, lai interesanto virtuves rīku atsāktu izmantot.
Pikanti cāļa stilbiņi ar medu un apelsīniem
Saldi skābi, aromātiski un ar čili asumiņu cāļa stilbiņi. Piemēroti greznākām vakariņām un nelielām viesībām.
Sidra mērcē sutināti vistas stilbiņi
Aromātiskā, nedaudz saldenā sidra mērce ar brūni apceptajiem vistu stilbiņiem, burkāniem un šampinjoniem uzrunās ikvienu ēdāju. Kamēr katliņā vai pannā lēnām sutinās gaļa, pagatavo kartupeļu biezeni.
Adobo mērcē marinēti vistas stilbiņi filipīniešu gaumē
Adobo mērce Filipīnās ir ļoti populāra. To izmanto, lai marinētu un pēc tam pannā sutinātu gaļu, zivis, jūras veltes, kā arī dārzeņus. Šoreiz piedāvājam recepti vistu stilbiņiem adobo mērcē.
Sulīgi vistas stilbiņi ar dārzeņiem un rīsiem
Klasisks ēdiens, kurš neprasa lielas pūles, bet garantē vienmēr izcilu rezultātu. Rīsi, kuri gatavosies kopā ar gaļu un dārzeņiem, būs īpaši gardi un aromātiski.
Cepti vistu stilbiņi apelsīnu un ķiploku glazūrā
Ja meklē ideju citādākam veidam, kā pagatavot ceptus stilbiņus, izmēģini šo recepti, kurā vienu no galvenajām lomām spēlē ne tikai vistas gaļa, bet arī apelsīni, turklāt garšas nianses papildina gatavais Knorr Menu maisījums vistas gaļai ar ķiplokiem.
Cepeškrāsnī cepta 'citronu' vista ar kartupeļu daiviņām
Cepeškrāsnī cepta vista ar vārītām un apceptām kartupeļu daiviņām būs laba izvēle sestdienas pusdienām. Ja vēlies, pievieno vistai ķiploku vai Šalotes sīpolu.
Vistu stilbiņi ar citronu
Vistu stilbiņi ar citronu - tik gardi, ka prasās vēl.
Vistas stilbiņi burkānos un saldajā krējumā
Vienkārši, bet gardi vistas stilbiņi burkānos un saldajā krējumā.
Vistu stilbiņi citronos un sīpolos
Vistu stilbiņi citronos un sīpolos - jauns vistas pagatavošanas veids, kas lieliski garšos kopā ar rīsiem.