olas salāti pavasaris marts lieldienas
Foto: Shutterstock

Vai spēj iedomāties, ka ir jau marts? Dienas ir kļuvušas manāmi garākas, košie saules stari liek atplaukt vāzē saliktajām tulpēm, bet uz virtuves palodzes no sīpoliem stiepjas koši zaļi lociņi. Beidzot, beidzot var just, ka daba mostas un līdz ar to arī mēs paši. Tā vien gribas iekosties pavasarīgajos redīsos un baudīt svaigas garšas no kraukšķīgu salātu šķīvja.

Šur tur var dzirdēt, kā kannās pil kļavu sulas, un nav arī vairs ilgi jāgaida, līdz varēsim tecināt atspirdzinošo šķidrumu arī no bērzu stumbriem. Marts garšo pēc absolūta svaiguma – sātīgos un sildošos ēdienus nomaina rukolas lapiņas, avokado un olas. Pa vidu visam putnu čivināšanas skurbulim mūs sagaida arī pankūku ēšanas un svētki, kuros priecīgi tiek lutinātas dāmas.

Pēc kā garšos marts Tasty.lv? Vispirms tiek noteikti būs sezonas dārzeņi un augļi, kurus atrast veikalu plauktos. Martā mielosimies ar puraviem un baklažāniem, piesauksim pavasari ar redīsiem un jaunajiem kāpostiem. Bet saulainās dienās lutināsim sevi ar bumbieriem, ananasiem un eksotiskajiem mango, kas šomēnes ir visgardākie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!