Vairums kēksus asociē ar sausiem mīklas izstrādājumiem, taču šādi tie garšo tikai neveiksmīgos gadījumos, lielākoties tie ir sulīgi un uz mēles kūstoši. Lai kēkss pārsteigtu ēdājus, papildini mīklu ar žāvētiem augļiem, rozīnēm, sukādēm, riekstiem, šokolādes gabaliņiem vai citiem labumiem, savukārt virskārtu var papildināt ar gardu glazūru. Ja ir luste, tad kēksu var pagatavot ar pildījumu. Bērniem noteikti patiks, ja kēkss būs pārkaisīts ar konditorejas dekoriem, sarīvētu šokolādi vai krāsainu glazūru. Labi izskatīsies pārkaisīts pūdercukurs.
Starp citu, kēkss ir ļoti laba ideja dāvanai. Iegādājies kēksa formu, pagatavo tajā kēksu un pasniedz jubilāram ar visu formu. Lai izskatītos greznāk, iesaiņo papīrā un apsien lentīti. Var arī iegādāties visas nepieciešamās sastāvdaļas un uzdāvināt veidni, produktus un ar roku rakstītu gatavošanas pamācību.