Kas gan būtu svētki bez gardiem salātiņiem ar nostalģijas garšu. It īpaši 8. martā, kad tiek svinēts viss par un ap sievišķību. Tāpēc šovakar uzdevums – ja gatavo kungi, iepriecināt dāmas, ja gatavo dāmas, tad gatavot tikai to, kas pašai vislabāk garšo. Sieviešu dienā noteikti var palutināt sevi ar kādu porciju siļķes kažokā.
Ja siļķe kažokā nav tas, kas iet pie sirds, ir vēl citi varianti – klasiskā viesību sastāvdaļa rasols jeb Olivjē salāti, vinegrets vai, piemēram, krabju salāti. Ja dāma ir pietiekami moderna un klasiskās padomju laiku receptes gluži neiet pie sirds – mieru tikai mieru! Īstā izvēle būs Cēzara, grieķu vai romiešu salāti. Bet, ja negribas sarežģīt gatavošanu ar atsevišķu mērces gatavošanu, var izlīdzēties ar salātiem, kuru pamatā ir Ķīnas kāposts un dārzenīši. Lai garšīgs vakars!