Vijīgās nūdeles ir visai universāls produkts – tās varam izvārīt tāpat, pievienot vokpannā apceptiem dārzeņiem un gaļai, izvārīt gardā vistas zupā un pat ievīstīt tajā gardu pildījumu, lai pasniegtu kā uzkodas. Pavasarīgām maltītēm piestāvēs kā kviešu nūdeles, tā olu un rīsu nūdeles – atliek tikai pagatavot!
Taču, pirms izvēlies kādu no Tasty.lv virtuālās pavārgrāmatas receptēm, vēlreiz pārliecinies, kā tieši tās gatavot. Piemēram, kviešu nūdeles būs jāvāra, bet trauslās rīsu nūdeles var vien apliet ar verdošu ūdeni un uzbriedināt. Tāpēc, ja rīsu nūdeles pievieno zupai, nedari to jau pašā vārīšanas sākumā.
Gatavojot nūdeles vokpannā, jārīkojas ļoti veikli. Kad lielajā pannā tiek apcepti dārzeņi, gaļa vai garneles, novārītās nūdeles pārējām sastāvdaļām pievieno tad, kad tās teju, teju gatavas. Nūdeles apcep vokpannā, strauji apmaisot un mētājot tās pa pannu, lai vienmērīgi sajauktos ar mērci un pārējām sastāvdaļām. Ja roka jau ietrenēta, tad klāt piesit arī jēlu olu, kas straujajā gatavošanā sajauksies ar pārējām sastāvdaļām un vienmērīgi izcepsies karstumā.
Bez vokpannā gatavotiem ēdieniem un zupām, nūdeles var pagatavot arī sacepumos un plācenīšos. Bet, ja gribas atsvaidzināt ierasto olu nūdeļu, griķu nūdeļu vai kviešu nūdeļu garšu, kā garšīgu papildinājumu var pagatavot cukīni, burkānu vai gurķu nūdeles (ar kādu rīku tas paveicams, lasi šeit).
Rīsu nūdeļu rullīši ar avokado, gurķi un redīsiem
Pavasara rullīši jeb spring rolls ir no Āzijas virtuves nācis gardums, kuru iesakām baudīt kopā ar sojas mērci. Rullīšu būtība ir pavisam vienkārša – plānajā rīsu papīrā ietin dārzeņus, kas vislabāk iet pie sirds, pievieno nedaudz sezama sēkliņu kraukšķīgumam un visu tin ciet.
Dārzeņu nūdeles ar tītara gaļas bumbiņām
Sulīgas un gardas tītara gaļas bumbiņas, pasniegtas kopā ar cukīni un balto redīsu nūdelēm, kas sajauktas ar konservētu tomātu mērci. Veselīgi, gardi un interesanti – trīsvienība, kas padara ikvienu maltīti lielisku.
Rīsu nūdeles ar garnelēm un zirnīšiem
Nevienam nav noslēpums, ka man ļoti garšo garneles. Un es tās gatavoju bieži. Viens no iecienītākajiem pagatavošanas veidiem - vokpannā. Visbiežāk izvēlos rīsu nūdeles, jo tās ir "vieglākas", turklāt nesatur kviešu miltus un ir ļoti garšīgas.
Makaroni ar cukīni nūdelēm un tītara gaļas bumbiņām
Bagātīgām pusdienām vajag vien nedaudz gaļas un kādu atbilstošu piedevu. Tāpēc garie linguine makaroni (kas, starp citu, atgādina spageti), papildināti ar cukīni nūdelēm un maltās gaļas bumbiņām tomātu mērcē, būs tieši laikā, lai pabarotu ne tikai sevi, bet arī visu ģimeni.
Vienkāršais rāmen - nūdeles buljonā
Stāsts ir par nūdelēm buljonā, kas man tas bija vesels piedzīvojums - kā es vispār iepazinu tādu rāmenu, kā to pagaršoju un kā pēc tam nolēmu atkārtot mājās.
Vokpannā gatavotas olu nūdeles ar liellopa gaļu un koriandru
Vokpannā pagatavota maltīte ar nedaudz citādām piedevām, kā ierasts – sātīgumam šoreiz pievienotas liellopa steika strēmelītes. Gatavojot izvēlies tos dārzeņus, kas vislabāk garšo, nebaidoties eksperimentēt. Lieliska maltīte sanāks arī tad, ja pievienos kādu drusku ananasu gabaliņu.
Romiešu salāti ar rīsu nūdelēm un vistas gaļu
Ideālie pusdienu salāti, kurus pagatavot ņemšanai līdzi uz darbu vai ātrai maltītei. Pats patīkamākais – tajos var izmantot iepriekšējā vakarā pagatavoto vistas fileju, ceptu vai vārītu. Bet pievienotie dārzeņi, sezama sēkliņas un piparmētru lapiņas patīkami atsvaidzinās maltīti.
Rīsu nūdeles ar garnelēm un cukurzirņiem
Vienkārša ātro vakariņu recepte austrumniecisku garšu cienītājiem.
Svaigās cukīni nūdeles ar garnelēm
Mūsu dārzs ir pilns ar cukīni un kabačiem, tāpēc meklēju kaut ko jaunu un interesantu! Šīs vasaras patīkamais atklājums - svaigās cukīni nūdeles. Tiešām negaidīti garšīgi, bet ja pievieno garneles, apceptas ķiplokos, - īsts kārums! Tā par šo recepti stāsta Kate, kurai ļoti patīk garšīgi paēst, gatavot, fotografēt un ceļot.
Olu nūdeles ar šitake sēnēm un Āzijas kāpostu vokpannā
Āzijas virtuves klasika – vokpannā gatavots ēdiens. Šoreiz olu nūdelēm klāt liktas nedaudz apceptas šitake sēnes ar paša gatavotu saldi sāļo mērci. Asumiņam klāt ķiploki un sīpols, bet krāsai – Āzijas kāposts. Ja nu mājās nav vokpannas, droši var izmantot arī parasto, maltīte tāpat izdosies.
Vienkāršā vistas zupa ar dārzeņiem un rīsu nūdelēm
Aromātiska vistas zupa ar burkāniem, puraviem, selerijām un rīsu nūdelēm, turklāt no pašu vārīta buljona. Kā teiktu Mārtiņš Rītiņš, kas var būt labāks par šo?
'Wok' pannā pagatavota vista ar Indijas riekstiem un olu nūdelēm
Bagātīga garšu buķete veikli gatavojamā ēdienā – vista kusīs mutē, bet rieksti maltītei piešķirs patīkamu kraukšķīgumu. Šī noteikti kļūs par vienu no tavām mīļākajām receptēm, kas ir Āzijas virtuves iespaidota.
Vokpannā ceptas liellopa strēmelītes ar dārzeņiem un olu nūdelēm
Ļoti ātri pagatavojamas vakariņas vai pusdienas - vokpannā ceptas liellopa gaļas strēmelītes ar dārzeņiem un zemesriekstu sviestu, kas pasniegtas ar olu nūdelēm. Garšīgi!
Ātrais vistas voks ar dārzeņiem
Bagātīgais vistas voks ar dārzeņiem un rīsu nūdelēm - gards un ātri pagatavojams.
Vistas un dārzeņu voks ķīniešu gaumē
Dienās, kad negribas daudz laika pavadīt pie plīts maltītes pagatavošanai, bet samierināties ar sviestmaizi arī nav vēlēšanās, noder vieglas un ātri pagatavojamas ēdienu receptes, kas arī neprasa izmantot dārgas sastāvdaļas. Lūk, viens klasisks piemērs, kā no pāris sastāvdaļām pagatavot sātīgu, gardu un ne tik ikdienišķu maltīti.
Pikanti asās nūdeles malaiziešu gaumē
Ļoti ātrs, pikanti ass risinājums austrumnieciskām pusdienām vai vakariņām.
Vistas zupa ar nūdelēm ķīniešu gaumē
Vistas zupa ar nūdelēm – variācija par ķīniešu zupām.
Neparastie nūdeļu plācenīši
"Dažkārt gardākie ēdieni ir tie, kas ir visvienkāršāk pagatavojami. Nūdeles ir demokrātisks ēdiens, kas garšo gan bērniem, gan pieaugušajiem, turklāt sniedz sāta izjūtu," stāsta jaunatvērtā Jūrmalas restorāna Laivas šefpavārs Jānis Eislers, piedāvājot vienkāršu recepti no senas pavārgrāmatas.
Tradicionālā taizemiešu zupa Tom Kha
Lai gan sastāvdaļas varētu šķist sarežģītas, tradicionālā Tom Kha zupa ir ļoti vienkārši pagatavojama. Klasiskajā variantā zupas galvenās sastāvdaļas ir kokosriekstu piens, vistas gaļa un citronzāle, ko papildina čili, galu galā veidojot brīnišķīgu dažādu garšu saspēli - pikants, sāļš, salds un skābs. Tom Kha ir laba izvēle ziemā, tai tiek piedēvētas pat ārstnieciskas īpašības, piemēram, pret saaukstēšanos. Kokosriekstu zupu ar vistu var pasniegt kā pirmo ēdienu apetītes rosināšanai vai kā pamatēdienu, ja tai pievieno nūdeles.