Vijīgās nūdeles ir visai universāls produkts – tās varam izvārīt tāpat, pievienot vokpannā apceptiem dārzeņiem un gaļai, izvārīt gardā vistas zupā un pat ievīstīt tajā gardu pildījumu, lai pasniegtu kā uzkodas. Pavasarīgām maltītēm piestāvēs kā kviešu nūdeles, tā olu un rīsu nūdeles – atliek tikai pagatavot!
Taču, pirms izvēlies kādu no Tasty.lv virtuālās pavārgrāmatas receptēm, vēlreiz pārliecinies, kā tieši tās gatavot. Piemēram, kviešu nūdeles būs jāvāra, bet trauslās rīsu nūdeles var vien apliet ar verdošu ūdeni un uzbriedināt. Tāpēc, ja rīsu nūdeles pievieno zupai, nedari to jau pašā vārīšanas sākumā.
Gatavojot nūdeles vokpannā, jārīkojas ļoti veikli. Kad lielajā pannā tiek apcepti dārzeņi, gaļa vai garneles, novārītās nūdeles pārējām sastāvdaļām pievieno tad, kad tās teju, teju gatavas. Nūdeles apcep vokpannā, strauji apmaisot un mētājot tās pa pannu, lai vienmērīgi sajauktos ar mērci un pārējām sastāvdaļām. Ja roka jau ietrenēta, tad klāt piesit arī jēlu olu, kas straujajā gatavošanā sajauksies ar pārējām sastāvdaļām un vienmērīgi izcepsies karstumā.