desas sardeles
Foto: Shutterstock

Vienkāršākais variants, kā pagatavot desiņas, ir izcept vai novārīt tās, taču šis pagatavošanas veids varētu visai drīzi apnikt, tāpēc Tasty.lv piedāvā recepšu apkopojumu, kā vēl gardi izmantot tik dažādos gaļas izstrādājumus.

Vairums cilvēku desiņas asociē kā nevēlamo produktu ledusskapī, taču ne vienmēr tas tāds ir. Kvalitatīva čorizo desa, kupāti, medījuma gaļas desas noteikti nav nekas slikts, un dažkārt šādam produktam esot ledusskapī, aptrūkst ideju, kā tos izmantot. Piemēram, vienkārši izvārītas medījuma gaļas desiņas varbūt pat nebūs tas labākais veids, kā tās likt lietā, daudz gardāk tās pierādīs savu labo garšu, gatavotas kādā sautējumā vai sacepumā.

Biezzupās, sacepumos, salātos, tartēs, omletēs, karstmaizēs, risoto, uz picas un pat makaronu ēdienos. Bet dažreiz jāizbauda kvalitatīvas desiņas vai sardeles tāpat, izceptas vai grillētas, un pasniegtas kopā ar sulīgu mērci vai pikantām sinepēm. Nelaužama klasika, protams, ir pannā ceptas desiņas ar kartupeļiem, un dažreiz jāļaujas arī šādai vaļībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!