Vienkāršākais variants, kā pagatavot desiņas, ir izcept vai novārīt tās, taču šis pagatavošanas veids varētu visai drīzi apnikt, tāpēc Tasty.lv piedāvā recepšu apkopojumu, kā vēl gardi izmantot tik dažādos gaļas izstrādājumus.
Vairums cilvēku desiņas asociē kā nevēlamo produktu ledusskapī, taču ne vienmēr tas tāds ir. Kvalitatīva čorizo desa, kupāti, medījuma gaļas desas noteikti nav nekas slikts, un dažkārt šādam produktam esot ledusskapī, aptrūkst ideju, kā tos izmantot. Piemēram, vienkārši izvārītas medījuma gaļas desiņas varbūt pat nebūs tas labākais veids, kā tās likt lietā, daudz gardāk tās pierādīs savu labo garšu, gatavotas kādā sautējumā vai sacepumā.
Biezzupās, sacepumos, salātos, tartēs, omletēs, karstmaizēs, risoto, uz picas un pat makaronu ēdienos. Bet dažreiz jāizbauda kvalitatīvas desiņas vai sardeles tāpat, izceptas vai grillētas, un pasniegtas kopā ar sulīgu mērci vai pikantām sinepēm. Nelaužama klasika, protams, ir pannā ceptas desiņas ar kartupeļiem, un dažreiz jāļaujas arī šādai vaļībai.
Ļauj vaļu iztēlei vai iedvesmojies no šī recepšu apkopojuma, un palutini mājiniekus ar sātīgu un viegli pagatavojamu maltīti no desiņām.
Kūpinātu desiņu zupa ar grūbām
Sātīga ziemas zupa aizņemtām dienām, jo tās pagatavošana prasīs vien pusstundu laika.
Lielais pīrāgs ar štovētiem kāpostiem un mednieku desiņām
Vienkārši gatavojams, sātīgs un ekonomisks. Ir tikai nepieciešami jau gatavi štovētie kāposti, mednieku desiņas, un kārtainā vai rauga mīkla. Ja vēlies, trauslo pīrāga mīklu var pagatavot mājās, lūk, recepte.
Olu kultenis ar čorizo desu
Ātrām un sātīgām brokastīm – olu kultenis ar čorizo desas gabaliņiem. Tā kā desas gabaliņi ir pietiekami sāļi, sāli kultenim vari nepievienot.
Lēcu sautējums ar ķirbi un desiņām
Sātīgām vakariņām – sautējums ar ķirbi, lēcām un gardo desiņu kupātu ripiņām. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Olga Elste, kura piedalās vakariņu recepšu konkursā.
Desiņu un pupiņu sacepums
Ļoti vienkāršs un gards vakariņu ēdiens, kuru pēc darba var ātri sacept, ja tik dārzeņi tiks pietiekami smalki sagriezti.
Sacepums ar konservētiem tomātiem, maizi un čorizo desu
Sulīgi tomāti, kreptīgā čorizo desa un barojošās baltmaizes šķēlītes – viss vienā karstā un sildošā sacepumā. Maltīti iesakām baudīt rudenīgās pusdienās vai vakariņās, klāt baudot kādu labi atdzesēta vīna glāzi.
Sātīgs kukulītis ar vistas gaļas un čorizo desas pildījumu
Sātīgs un gards gaišas mīklas pīrāgs, kas pildīts ar vistas filejas gabaliņiem un čorizo desu. Īpašu aromātu pildījumam piešķirs pierīvētā citrona miziņa. Bet kukulīti vieglāk sagriezt palīdzēs gaļas buljona želeja, kas paslēpusies pildījumā.
Sirsnīgās brokastis ar garajiem cīsiņiem un ceptām olām
Brīvākam rītam, kad vēlies īpaši pārsteigt vai iepriecināt bērnus un mīļoto - sirds formā cepta ola ar cīsiņiem.
Spageti ar brokoļu pesto un čorizo desas gabaliņiem
Ļoti vienkāršs vakariņu ēdiens, kurš garšos ikvienam, arī gaļēdājiem, bet veģetārieši gaļu var nepievienot. Pesto pagatavošanai būs vajadzīgs viens liels brokolis bez cietā kāta. Toties jo vairāk tam lapu, jo pesto būs aromātiskāks. Gaļas sastāvdaļai izmanto gabaliņos sagrieztu jebkuru svaigi gatavoto, jēlo desa, kas tev garšo, vai lielisko čorizo desiņu. Ļoti ērti un ātri desu nelielos gabaliņos, apmēram frikadeles lielumā, var sagriezt ar šķērēm. Ļauj, lai nogrieztie desas gabaliņi uzreiz krīt karstajā pannā.
Nedaudz citāds rasols - ar divu veidu desām
Nedaudz citāds rasols, kurā tiek izmantotas divu veidu desas, kā arī gan svaigi, gan marinēti gurķi. Izmēģini!
Soļanka no trīs veidu gaļas
Soļanka no trīs veidu gaļas - daudz vienkāršāk un ātrāk, nekā izklausās.
Gardās čorizo desiņas sidra mērcē
Vēlies nobaudīt ko spānisku vai meksikānisku? Izmēģini šo ātro uzkodas jeb tapas recepti, ko iesaka vīna un tapu bara "D'vine" pavāri Līga Podkaļuka un Viktors Manuels Barahass Garsija. Čorizo desiņas, kuras iekļautas receptē, iespējams iegādāties jebkurā Latvijas lielveikalā.
Filo mīklas pīrāgs ar kūpinātu desu, cieto sieru un svaigiem dārzeņiem
Kārtainās mīklas pīrāgs ar kūpinātu desu, cukīni un cieto sieru "Džiugas". Šo recepti radījis spāņu virtuves virtuozs Marks Audiberts.
Ņoki jeb kartupeļu klimpiņas ar sēņu un desiņu mērci
Ņoki (gnocchi) ir klasisks itāliešu ēdiens, kuru var vienkārši pagatavot pats no vārītiem kartupeļiem, miltiem un olām. Bet, ja nav laika, var pirkt lielveikalos saldēto produktu vitrīnās atrodamos un pasniegt ar jebkuru mērci pēc izvēles. Šajā reizē piedāvājam pagatavot krēmīgu sēņu un desiņu mērci.
Riekstu ķirbja un desiņu sacepums ar olu
Sacepums ir viens no vieglāk pagatavojamiem ēdieniem, kas neprasa daudz sagatavošanās darbus, taču rezultātā tiek iegūts vesels trauks gardas maltītes, ko var pietaupīt arī nākamās dienas ēdienreizei. Šajā receptē ierasto kartupeļu vietā ir ķirbis, bet sātīgumam pievienotas pikantas desiņas.
Gardā siera desas zupa
Gardā siera desas zupa - pagatavot pratīs pat bērni. Un siera desa šai sātīgajai zupiņai piešķirs patīkamu kūpinājuma noti.
Risoto ar jūras veltēm un čorizo desu
Vidusjūras gaumē ieturēta, nedaudz izsmalcināta rīsu maltīte pusdienām vai vakariņām – risoto ar jūras ķemmītēm, garnelēm un čorizo desas gabaliņiem. Nedaudz pikantu garšu piešķirs drusciņa šerija, bet izteiksmīgā garša panākta ar zivju buljonu.