biezpiena klimpas mellenes deserts saldais ēdiens
Foto: Shutterstock

Mīkstas, nedaudz gumijotas un ak, cik gardas – tādas ir dažādās klimpas, kuras pagatavot gan buljona zupās, gan saldos ogu desertos. Tasty.lv esam apkopojuši 10 garšīgas receptes brīvdienām, rūpējoties par kreptīgu pusdienu meklētājiem un saldu desertu kārotājiem.

Klimpas var pagatavot gan vienkārši no miltiem, olas un ūdens, gan no biezpiena, gan gaļas un pat siera. Ja labi grib – arī spinātiem. Gatavojot miltu klimpas, tās labākās būs tādas, kuras ir nedaudz gumijotas, tāpēc tad, kad sajauc klimpu mīklu, tai pieliek klāt nedaudz kartupeļu cietes. Tad notestē, vienu klimpu vārot, un vēro, kāda tā sanāks – ja izšķīst, mīklai pievieno vēl miltus un kartupeļu cieti.

Ja gatavo gaļas klimpas, tad tās sajauc ar sakultiem olu baltumiem, lai iegūtu vajadzīgo klimpu konsistenci. Bet no itāļu virtuves var aizņemties kartupeļu un siera klimpu receptes, kuras izvārīt tāpat vai pievienot zupai. Tomēr visgardākās ir ogu un augļu klimpu zupas – ar biezpiena vai miltu klimpām un mellenēm, upenēm vai rabarberiem. Garšīgs veids, kā iztukšot pēdējos saldētavas krājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!