Liels ēdāju pulks – ir, nedēļas nogale – bet protams, izsalkums – un kā vēl! Šādai kombinācijai vispiemērotākā maltīte, ko pagatavot, piedaloties veselam pavāru pulkam, pavisam noteikti ir pica. Tāpēc, lūk, 12 garšīgi varianti no Tasty.lv recepšu krājumiem!
Lielajiem un mazajiem pavāriem iedali pa darbiņam – viens gatavo mīklu, otrs to izmīca, trešais rīvē sieru, ceturtais griež tomātus, bet piektais lai sagriež ripiņās desu, sīpolus un citus gardumus, ko likt uz kraukšķīgās mīklas pamatnes. Lai picas mīkla būtu vienmērīgi izcepusies, izmētā to vai izrullē plānu jo plānu. Ja nu tas galīgi nepadodas, vispirms picas pamatni apcep krāsnī bez virskārtas, lai mīkla nedaudz apgrauzdējas.
Pēc tam izkārto pa virsu iekārotās sastāvdaļas, neaizmirstot arī par olīveļļu vai tomātu mērci. Pačukstēsim priekšā vienu noslēpumu – lai pica būtu īpaši sierīga, to liec uzreiz pēc tomātu mērces un tikai tad pārējās sastāvdaļas. Siers apakšā būs perfekti izkusis un nekritīs nost no picas šķēlēm.
Ja interesantas receptes nav bieds, pamēģini picas pamatni pagatavot no ziedkāposta. Tā gabaliņu sasmalcini virtuves kombainā, sajauc ar mazliet miltiem, lai turas kopā. Pamatne būs izcili kraukšķīga un garšīga.
Klasiskā picas mīkla
Gardas picas pagatavošanas pamatā ir kvalitatīvi sagatavota mīkla, gluži tāpat kā latviešu tradicionālajiem pīrāgiem. Ja mīkla ir izdevusies, tad pārējais picas pagatavošanas process ir tīrā improvizācija.
Ātrā bezrauga mīklas pica
Pica steidzīgajiem, kad nav vēlēšanās raudzēt picas mīklu, bet ļoti gribas sātīgo gardumu.
Kartupeļu 'pankūkpica'
"Kartupeļu pankūka uzlabotā versijā, kas garšos arī tiem, kas nav iemīļojuši parastās kartupeļu pankūkas, jo pica tomēr garšo gandrīz visiem. Noderēs arī tiem, kas pēc darba vēlas ātri un garšīgi kaut ko pagatavot. Pasniegt var gan atsevišķi, gan kopā ar svaigiem salātiem. Ļoti variējama recepte, jo pa virsu var likt to, kas vislabāk garšo, kā arī var taisīt mazāka izmēra picas – tas pēc katra paša vēlēšanās," par savas ģimenes "firmas" recepti raksta Evita Eglīte. Recepti Tasty.lv lasītājiem tās autore piedāvā ar Cālis.lv un Zoombook konkursa starpniecību.
Ciabata ar picas virskārtu
Pavisam ātri pagatavojamas picas maizītes uzkodām. Uz ciabatas jeb čabatas maizes pusītēm liek tomātu mērci, apkaisa ar kazas sieru un pipariem, un apcep.
Puķkāpostu pica ar gaļu, kazas sieru un olīvām
Šī noteikti ir viena no interesantākajām picas receptēm, kuru nobaudīt. Tās pamatnē nav ne kripatiņas miltu, jo tā veidota no sasmalcināta ziedkāposta jeb puķkāposta. Pa virsu izkārto visdažādākās sastāvdaļas – liellopa steika šķēlītes, papriku, kazas sieru un zaļās olīvas "nocellara".
Veģetārā pica ar cukīni, sēnēm un sarkano sīpolu
Pavisam vienkārši pagatavojamas picas darbadienu vakaram, kad virtuvē negribas pavadīt ilgu laiku. Uz tortiljas loksnēm izkārto viegli apceptas sēnes un cukīni, bet pēc tam – cepeškrāsnī iekšā. Nebūs nepieciešams pat jaukt picas mīklu.
Margaritas pica ar puķkāpostu pamatni
Picu var izcept ne tikai ar ierasto rauga mīklu. Tās vietā var pagatavot ne mazāk gardo puķkāpostu un mandeļu miltu mīklu. Šo pamatni, protams, var izmantot jebkura veida picai, bet šoreiz piedāvājam klasisko Margaritas picas salikumu - tomāti, mocarella un baziliks.
Bezglutēna pica ar fetas sieru un ķiršu pipariem
Tiem, kuriem veselība neļauj uzturā lietot glutēnu saturošus produktus, picas pagatavošana noteikti nav šķērslis, ja vien receptē ievērota pareiza mīklas pagatavošana. Šo recepti vērts pamēģināt gan bezglutēna piekritējiem, gan visēdājiem, jo rezultāts patīkami pārsteigs katru skeptiķi.
Vidusjūras pica ar anšoviem un sīpoliem
Ja arī tavas garšu kārpiņas ir sailgojušās pēc Vidusjūras garšas, kuras neatņemamā sastāvdaļa ir zivis un olīvas, pagatavo šo picu, kur šīs gardās lietas ir veiksmīgi apvienotas. Ja esi picu cienītājs, noteikti pamēģini pagatavot šo neparasto picu un tu sapratīsi, ka arī bez tomātiem un siera var būt lielisks garšu savienojums.
Puķkāpostu un siera pica ar sīpolu gredzeniem
Izmantojot tikai puķkāpostu, sieru un olu var izcept picas pamatni, kurai gluži kā jebkurai picai pa virsu var kārtot jebkādas piedevas. Sēņu laikā piedāvājam picu ar sēnēm.
Kārdinoši sulīgā dārzeņu un siera pica
Kāda laimīga sagadīšanās, ka Starptautiskā picas diena, ko pasaulē svin 9.februārī, sakrīt ar nedaudz grūto nedēļas sākumu – pirmdienu. Lai jaunā nedēļa iesāktos garšīgāka un darbiem rosinošāka, pagatavo šo grēcīgi kārdinošo picu, kur netrūkst itin nekā – ne siera, ne sulīgas vasaras garšas ar dažādiem dārzeņiem.
Sīpolu pica ar fetas sieru un rozmarīnu
Ātrā sīpolu pica tev neliks vilties. Salikumā ar krēmīgo fetas sieru un sildošo rozmarīnu, sīpolus iemīlēs pat rūdīti to pretinieki. Turklāt šis ēdiens arī otrajā dienā garšos debešķīgi, protams, ja vien no tā vēl būs kas palicis pāri.