pica itāļu virtuve vakariņas ģimene
Foto: Shutterstock

Liels ēdāju pulks – ir, nedēļas nogale – bet protams, izsalkums – un kā vēl! Šādai kombinācijai vispiemērotākā maltīte, ko pagatavot, piedaloties veselam pavāru pulkam, pavisam noteikti ir pica. Tāpēc, lūk, 12 garšīgi varianti no Tasty.lv recepšu krājumiem!

Lielajiem un mazajiem pavāriem iedali pa darbiņam – viens gatavo mīklu, otrs to izmīca, trešais rīvē sieru, ceturtais griež tomātus, bet piektais lai sagriež ripiņās desu, sīpolus un citus gardumus, ko likt uz kraukšķīgās mīklas pamatnes. Lai picas mīkla būtu vienmērīgi izcepusies, izmētā to vai izrullē plānu jo plānu. Ja nu tas galīgi nepadodas, vispirms picas pamatni apcep krāsnī bez virskārtas, lai mīkla nedaudz apgrauzdējas.

Pēc tam izkārto pa virsu iekārotās sastāvdaļas, neaizmirstot arī par olīveļļu vai tomātu mērci. Pačukstēsim priekšā vienu noslēpumu – lai pica būtu īpaši sierīga, to liec uzreiz pēc tomātu mērces un tikai tad pārējās sastāvdaļas. Siers apakšā būs perfekti izkusis un nekritīs nost no picas šķēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!