Trešo adventi un svētdienu jāatzīmē garšīgi – ar ko kraukšķīgu, mutē kūstošu un saldu. Tāpēc ņem talkā mazākos un čaklākos ģimenes palīgus, lai pagatavotu cukursaldus, košus, jautra izskata un arī klasiskus cepumiņus! Lūk, 15 burvīgas receptes no Tasty.lv recepšu grāmatas!
Ja esat vienkāršu lietu cienītāji, tad īstā izvēle būs auzu pārslu cepumi. Tie izdosies vienmēr un būs patīkami kraukšķīgi. Īpaši sviestaini un mutē kūstoši būs kā pekanriekstu cepumiņi, tā izteiksmīgie ingvera cepumi. Bet šokolādes un lazdu riekstu cepumi garšos debešķīgi, ja tos baudīsi vēl neatdzisušus.
Taču, ja dzīvespriecīgums ir tas, bez kā virtuvē neiztikt, un laika resursi ir neizsmeļami, lai cepumu gatavošanai pieietu ar māksliniecisku vērību, laiks tos glazēt! Bērniem noteikti ļoti patiks kā kraukšķīgās cepumu standziņas ar krāsainām cukura lodītēm, tā biezpiena cepumiņu cukurošana. Bet, ja gribas ko izcili mutē kūstošu, tad ar sviesta krēmu un džemu pildītās cepumu pusītes uzlabos omu divtik.
Lai apvienotu patīkamo ar lietderīgo, pagatavo lielāku daudzumu cepumu, tad tos, glīti iepakotus, varēsi uzdāvināt kādam saldummīlim Ziemassvētkos.
Lai labi garšo!
Auzu pārslu un valriekstu cepumi
Auzu pārslu un valriekstu cepumi – kraukšķīgi, gardi un vienkārši pagatavojami.
Cepumu salmiņi, kas dekorēti ar cukura lodītēm
Jautrs un košs našķis, kas jo īpaši patiks bērniem kādā ballītē. Saldos cepumu salmiņus var grauzt gluži kā konfektes uz kociņa.
Smilšu mīklas cepumi ar pekanriekstiem
Gardi un saldi cepumiņi ar pekanriekstiem. Cepumi būs patīkami kraukšķīgi, kā arī kusīs mutē, pateicoties smilšu mīklai un pūdercukuram.
Debešķīgie šokolādes cepumi
Ja tu dievini šokolādi, dievināsi arī šos cepumus. Tie ir gluži kā brauniji, tikai plānāki, nedaudz kraukšķīgāki, un pie glāzes piena garšos debešķīgi! Vienīgā bēda, vairāk par diviem grūti apēst, jo ir ļoti sātīgi, bet varbūt labi, ka tā.
Cepumi 'Kaķu mēlītes'
"Kaķu mēlītes" ir īstena vācu cepumu klasika. Šie vienkāršie cepumiņi būs lielisks našķis pie tējas vai kafijas tases.
Ingvera un medus cepumi
Maigi un garšīgi medus un ingvera cepumiņi no sviesta un miltu mīklas. Ēd kamēr vēl svaigi, kopā ar tasi tējas, kafijas vai piena.
Auzu pārslu cepumi ar rozīnēm
Kraukšķīgi un kārdinoši auzu pārslu cepumi ar rozīnēm. Sacep porciju gardo našķu un baudi kopā ar tasi tējas vai piena glāzi.
Kokosriekstu cepumiņi
Garšīgi kokosriekstu skaidiņu cepumi, kuri, turklāt, ir ļoti viegli un ātri pagatavojami. Visvairāk laika paies, kamēr mīkla pusstundu ledusskapī atpūtīsies.
Bērnības cepumi 'Kallu ziedi'
Kallas ziedu formas cepumi ar bērnības garšu, pildīti ar gardu sviesta krēmu.
Smaidīgie cepumi ar džema un sviesta krēma pildījumu
Kas var būt jaukāks par našķi, kas uzlabo omu? Šie cepumi būs kārums, kas ēdājā raisīs smaidu, bet katrs kumoss būs bauda garšas kārpiņām.
Šokolādes un lazdu riekstu cepumi
Ļoti gardi šokolādes cepumi. Īpaši un uz mēles kūstoši tie būs, ja tiks noķerts mirklis, kad cepumi ir apcepušies sausi tikai no ārpuses, bet iekšpusē ir joprojām nedaudz mitri.
Piena cepumi jeb koržiki
Gardi, maigi piena mīklas cepumiņi jeb koržiki. Visbiežāk šo cepumu galvenie fani ir bērni, jo cepumi vidiņā ir mīksti. Pasniedz ar pienu vai tēju.
Soli pa solim: kā pagatavot cukurotus biezpiena cepumiņus
Šo cukuroto biezpiena cepumiņu pagatavošanai būs nepieciešamas vien pāris vienkāršas un teju katrā virtuvē atrodamas sastāvdaļas. Bērni būs sajūsmā par saldo darbiņu – katru cepumu pirms likšanas uz plāts dāsni apviļāt cukurā. Recepti iesaka Sandija Zeltiņa.
'Scones' cepumi ar žāvētiem ķiršiem
Gardi un gaisīgi cepumiņi ar žāvētajiem ķiršiem. Angļu iecienītos scones cepumus tradicionāli ēd, pārgriežot uz pusēm un apziežot ar sviestu.
Biezpiena cepumi 'austiņas'
Gardas biezpiena "austiņas" viesību galda kārumiem vai ēšanai pie kāda silta dzēriena.