kartupeļu sacepums
Foto: Shutterstock

Kartupeļi ir tā maciņam draudzīgā sastāvdaļa, bez kuras kārtīga paēšana nemaz nav iedomājama. Lai dažādotu kartupeļu gatavošanas paradumus vai vienkārši liktu lietā vakardienas vārītos kartupeļus, to biezputru – pagatavo vakariņās kādu no Tasty.lv recepšu grāmatā atrodamajām sacepumu idejām!

Ja vēlies sacepumu "pa vienkāršo", tad pieej gatavošanai pavisam vienkārši – sagriez kartupeļus ripiņās, izkārto cepamajā traukā un pārlej ar saldā krējuma mērci, kam pievienotas garšvielas. Pēc mazāk nekā stundas galdā varēsi celt pietiekami kārdinošu un barojošu maltīti! Tikpat vienkārši ir pagatavot kartupeļu sacepumu no biezputras – iemaisi tajā sarīvētu sieru un liec cepeškrāsnī. Uzfrišināta kartupeļu biezputra ēdājiem galdā būs liekama jau pēc 15 minūtēm.

Kreptīgākam sacepumam nevairies pievienot malto gaļu, vārītas vistas filejas gabaliņus vai citus dārzeņus. Ja gaļa nevilina, tās vietā pamēģini zivs gabaliņus – piemērots būs lasis un baltās zivs filejas, piemēram, heks, jo tajā nav asaku. Lai sacepums izceptos vienmērīgi, malto gaļu pirms likšanas cepamajā traukā, apbrūnini pannā ar garšvielām un kādu daiviņu ķiploka vai sasmalcinātiem sīpoliem. Bet kraukšķīgas sacepuma virsmas noslēpums ir pietiekami ilgi ceptas svaiga kartupeļa šķēlītes, izkusis siers vai mazliet rīvmaizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!