Kāposti ir viens no tiem dārzeņiem, kas dažādos ēdienos tiek lietots visbiežāk. Protams, ne tik bieži, kā, piemēram, kartupeļi, taču ievērības cienīgi. Galviņkāposti, virziņkāposti, ziedkāposti, lapu kāposti un kādi tik vēl ne – šķiet, to ir tikpat daudz, cik dažādo zupu recepšu. Gardākam vakariņu laikam izvēlējāmies 14 zupas – ne tikai skābu kāpostu, bet arī citas, tikpat kārdinošas!
Galviņkāposti būs lieliski piemēroti ne vien skābu kāpostu zupām, bet papildinās arī tās svaigā veidā. Piemēram, kādu biezzupu, kurā tie ir sasmalcināti krēmīgā konsistencē. Veģetārām un gaļas zupām, starp citu, arī ar desas gabaliņiem ātrajā variantā, piestāvēs kāds lapu kāposts, piemēram, Savojas kāposts. Bet aktuālais kale kāposts papildinās ne vien frikadeļu un tomātu zupu, bet arī pupiņu zupu.
Pamēģini kale kāpostu, rožu kāposta lapas vai Savojas kāpostu dažādās zupās. Lai tas šķīvī būtu kraukšķīgs un vēl zaļš, kāposta lapiņas pievieno karstajam virumam vien pāris minūtes pirms gatavošanas beigām. Tad kāposts zupā nesaplaks, saglabās vairāk vērtīgo vielu un būs košs un apetītlīgs. Īsteni kraukšķīgām vai gluži pretēji – ļoti maigām krēmzupām īstā izvēle būs veselīgie ziedkāposti.