Tā kā Zaļā ceturtdiena ir pēdējā diena pirms garajām brīvdienām, par svētku galda kārumiem jāsāk domāt laicīgi. Uz galda pavisam noteikti jābūt olai un ēdieniem, kas apspēlē šo tematiku – mērcēm, pīrāgiem un citiem gardumiem, kas vai nu atgādina olas formu, garšo lieliski kopā ar olām, vai kuru sastāvā ir olas. Lūk, lielais Lieldienu ēdienu špikeris ar receptēm no Tasty.lv virtuālās recepšu grāmatas!
Laicīgi, vismaz dienu pirms pašām Lieldienām, vajadzētu sagatavot ne vien no slāvu virtuves nākušo biezpiena pashu, bet arī dažādas maizītes un pīrādziņus. Pashai ledusskapī jānostāv vismaz 12 stundas, bet krusta maizīšu mīklas uzrūgšana vien aizņems vismaz divas stundas, tāpēc šos darbus sāc krietni laicīgi, lai Lieldienu rītā atliktu vien sīkie gatavošanas darbiņi.
Bez galvenajiem ēdieniem, noteikti nedrīkst aizmirst arī mērces. Piemēram, mājās gatavotu majonēzi, garšaugu mērci un vienkāršo pesto. Uz galda liec svaigus un pavasarīgus salātus, kuros būtu salātlapas, redīsi, gurķi un, protams, olas. Lai atsvaidzinātu maltīti, izmanto nelielās un veselīgās paipalu oliņas.