Kad domājam par kūkām un tortēm, reti kad to gatavošanai piesaistām dārzeņus. Taču ir viens konditorejas izstrādājums, kurā bez tā neiztikt, un tā ir burkānkūka. Sulīga, salda un garšīga! Tās pagatavošana neaizņem gaužām ilgu laiku, bet rezultāts ir tik gards, ka patiks teju skeptiskākajam ēdājam.
Burkānu kūkas tiek gatavotas jau sen – dažādos rakstu darbos tās tiek pieminētas jau kopš viduslaikiem. Taču pirmās pavārgrāmatās drukātās receptes parādījušās vien 19. gadsimta beigās, norāda "Allrecipes.com" autori. Burkānu kūkas ir mīlētas visā pasaulē, taču tās īpaši iecienītas ir Lielbritānijā un Šveicē.
Desertu var atpazīt pēc veida, kādā tas tiek pasniegts. Burkānkūkām zīmīgi ir tas, ka uz katra kūkas gabaliņa būs pa marcipāna vai glazūras burkāniņam. Burkānīgais biskvīts lieliski garšo kopā ar riekstiem un rozīnēm, bet kūkas visbiežāk tiek pildītas ar saldu krēmsiera krēmu. Pamēģini pagatavot kādu no "Tasty.lv" piedāvātajām burkānkūkām!