salāti olas pusdienas
Foto: Shutterstock

Kad lielās olu kaujas noslēgušās un krāsaino olu trauks izskatās kā pēc kara lauka, reizēm nomāc tikai viens jautājums – ko iesākt ar to visu, kas nav apēsts. Mieru, tikai mieru! Esam apkopojuši garšīgas idejas, kur izmantot cieti novārītās olas!

Visvienkāršākais – pagatavot no daudzajām olām salātus. Piemēram, ar avokado vai sieru. Atliek vien sastāvdaļas sagriezt gabaliņos, pievienot kādu ēdamkaroti krējuma un majonēzes, un salāti gatavi. Liec tos tāpat šķīvītī vai starp graudu maizes rikām, un gardas brokastis gatavas!

Bet, ja Otrajās Lieldienās gaidāmi vēl viesi un arī tiem kas ēdams jāsarūpē – bez raizēm! Pagatavo pildītās olas vai olu pastēti uzkodām. Vēl viena laba ideja – sarīvē olas un sieru, pievieno majonēzi un garšīgs smēriņš maizītēm gatavs. Ja nu salāti apnikuši, olas var izmantot arī brangākās pusdienu maltītēs. Piemēram, rīsu ēdienā "jollof" nepieciešamas tieši cieti novārītas olas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!