citronu kūka plātsmaize deserts saldais ēdiens biskvīts
Foto: Shutterstock

Spilgta saule, putnu dziesmas un pavasarīgi spirgtais gaiss beidzot ir arī pie mums. Tāpēc tagad, kad pēc ziemas miega pamodusies arī daba, laiks kārtīgi sapurināt arī garšas kārpiņas un ļauties spirgtumam arī maltītēs. Viens no garšīgākajiem veidiem, kā to noķert – citronu kūkas.

Mazākas, lielākas, ar citronu biskvītu, krēmu vai glazūru – katrs var izvēlēties to, kas visvairāk tīk paša gaumei. Vieglai citrona garšai pietiks vien ar mīklai pievienotu sarīvētu citrona miziņu. Ja garšu gribas izteiktāku, tad tai liek klāt arī citronu sulu. Bet pavisam citronīgiem garšas piedzīvojumiem kūkai var pievienot arī klasisko citronu krēmu (pagatavotu pēc šīs receptes), ziežot starp biskvīta kārtām tortē.

Kas jāņem vērā, gatavojot citronu kūkas? Galvenais – nepārspīlēt ar pievienoto daudzumu! Tā kā citronu sulas garša ir ļoti spēcīga, kūku var ātri sabojāt, pievienojot to pārāk daudz. Visdrošākais variants, kā piešķirt citroniem raksturīgo spirgto smaržu un garšu – mīklā vai svaigajā sierā iemaisīt tikko sarīvētu citrona miziņu. Rīvējot citrona miziņu, jārūpējas, lai tiktu norīvēta tās pati ārpuse, balto mīkstumu atstājot pie citrona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!