frikadeļu zupa
Foto: Shutterstock

Tāpat, kā katram ir jāprot nomizot kartupeļus un izvārīt makaronus, ir jāzina, kā pagatavot kārtīgu zupu, lai visa ģimene būtu labi paēdusi. Kad pamati apgūti, un zināms, ka kartupeļi jāvāra ilgāk par makaroniem, laiks ķerties tai lietai klāt nopietni. Tāpēc Tasty.lv esam izveidojuši nelielu apkopojumu ar tām zupām, ko katrai saimniecei vai saimniekam jāmāk gatavot, lai pabarotu izsalkušākos ēdājus!

Neapstrīdama klasika pavisam noteikti ir soļanka, kā arī frikadeļu, biešu un pupiņu zupas. Tās ir gana iecienītas daudzu ģimeņu virtuvēs un to pagatavošana neprasa daudz laika un pūļu. Bet, ja sastāvdaļu saraksts biedē, var pārbaudīt, cik labi ir ātrie varianti, piemēram, ātrā siera zupa un konservēto tomātu krēmzupa. Starp citu, konservēti tomāti un konservētas pupiņas ir veiklo pavāru labākie draugi – atliek vien piešaut klāt zupai un uzsildīt!

Starp obligātajām zupām atļāvāmies iekļaut arī klimpu zupu un vistas zupu ar rīsiem – sātīgi, garšīgi un noder reizēm, kad jāpabaro kāds, kurš ir apaukstējies, jo šīs zupas ir patīkami sildošas.

Lai labi garšo!

Sātīgā ungāru gulašzupa

Foto: Shutterstock

Tradicionālā ungāru gulaša zupa ir tik bieza un sātīga, ka vakariņās pilnīgi noteikti varēsi iztikt bez pamatēdiena.

Lasīt vairāk

Ātrā dārzeņu - piena zupa

Foto: Shutterstock

Vienkārša dārzeņu - piena zupa vieglām pusdienām vai launagam.

Lasīt vairāk

Borščs Kubaņas kazaku gaumē

Foto: Shutterstock

Riktīgi sātīgs borščs Kubaņas kazaku gaumē. Asu izjūtu cienītāji to var uzlabot, pievienojot čili piparu.

Lasīt vairāk

Vistas zupa ar rīsiem, puraviem un selerijām

Nav universālāka un mīļāka ēdiena par vistas zupu. Katram sava versija par to, kam jābūt īstā vistas zupā, vieniem tās ir smalkās nūdeles un burkāniņi, citiem - dažādi dārzeņi, bet vēl citiem - rīsi, noteikti rīsi! Šai reizei - vistas zupas recepte ar puraviem, selerijām un, protams, rīsiem! Pārmaiņas pēc zupa top dziļā pannā.

Lasīt vairāk

Sātīgais rasoļņiks

Foto: Shutterstock

Sātīgais rasoļņiks - kārtīgas pusdienas visai ģimenei.

Lasīt vairāk

Ātrā soļanka ar kāpostiem un desiņām

Foto: DELFI

Kad ģimene pieprasa soļanku, bet nav laika vārīt buljonu un "ķēpāties", sagatavojot nieres, vāru vienkāršotu soļankas variantu. Lielais katls ar gardu, dūšu piesienošu zupu ir gatavs jau nepilnas stundas laikā, turklāt nākamajā dienā soļanka garšo vēl labāk.

Lasīt vairāk

Kreptīgā skābu kāpostu zupa

Foto: iStock

Janvāris ir īstais laiks, kad gatavot spēcinošas un sildošas zupas, piemēram, šo skābu kāpostu zupu, kurai neierastu garšu piešķirs pievienotā selerijas sakne.

Lasīt vairāk

Ātrā tomātu zupa - harčo

Foto: Shutterstock

Garda gruzīnu tomātu zupa - harčo, kas ir arī ātri pagatavojama.

Lasīt vairāk

Piena zupa ar kartupeļu klimpām un sviestu

Foto: Privātais arhīvs

Piena zupa ar kartupeļu klimpām ir klasiska latviešu virtuves recepte. Bērnībā mamma vai ome šo gardo zupīti parasti cēla galdā, aizdarot ar sviestu vai dodot klāt baltmaizes šķēli, kas devīgi pārziesta ar sviesta kārtu. Recepti iesaka Sanita Polukejeva.

Lasīt vairāk

Ātrā siera zupa

Foto: Shutterstock

Ātrā siera zupa - 30 minūtes un gatavs!

Lasīt vairāk

Pupiņu zupa ar žāvētām ribiņām

Foto: Shutterstock

Tradicionālā pupiņu zupa ar žāvētām ribiņām ikdienas ēdienreizei.

Lasīt vairāk

Ļoti ātri pagatavojama biešu zupa sliņķu gaumē

Foto: J.Roze

Šī tiešām ir ļoti ātri pagatavojama, bet tāpēc ne mazāk garda biešu zupa. Protams, ir daudz izdevīgāk pirkt svaigas bietes, bet to pagatavošana prasa samērā daudz laika, tādēļ reizēm nav grēks ļaut vaļu slinkumam un aiztaupīt sev produktu sagatavošanas darbus.

Lasīt vairāk

Klasiskā frikadeļu zupa

Foto: Shutterstock

Frikadeļu zupa - kā no labākajām bērnības atmiņām.

Lasīt vairāk

Ātrā skābeņu zupa

Foto: Shutterstock

Ātrā skābeņu zupa - 15 minūtes un ceļama galdā.

Lasīt vairāk

Dzidrā vistas zupa ar dārzeņiem un klimpām

Foto: Shutterstock

Dzidrā vistas zupa ar dārzeņiem un klimpām garšo gan lieliem, gan maziem.

Lasīt vairāk

Ātrā konservēto tomātu krēmzupa

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garšīgas krēmzupas pagatavošanai nav nepieciešamas vairākas stundas, ja vien izmanto vienkāršas sastāvdaļas. No konservētajiem tomātiem sanāks izcili garda, karsta un sildoša zupa, kuru baudīt pusdienās vai kā pirmo ēdienu sātīgākās vakariņās.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!