Baudi saulaino laiku garšīgi: 17 receptes grilēšanas priekiem
Foto: Shutterstock

Ja laika prognoze brīvdienas sola siltas un saulainas – ir jāizmanto pavasara labvēlība un jāiekur grils. Kopš rudens esam gaidījuši to brīdi, kad varēsim atkal ēst grilētu gaļu un dārzeņus, tāpēc nedēļas nogale tam ir vēl jo lielāks mudinājums. Lūk, 17 gardas receptes, starp kurām ir ne tikai grilēta gaļa un dārzeņi, bet arī pa kādai gardas mērces idejai!

Ko gatavot grilēšanas sezonas sākumā? Visu, ko sirds kāro! Taču skaidrs ir viens – visgaršīgākā gaļa būs tā, kas pašu marinēta. Vistas, cūkas, jēra, liellopa un pat tītara gaļas gabaliņi garšos lieliski, ja neskoposies ar sastāvdaļām marinādē un noturēsi tajā gaļu labi ilgi. Bet, ja gribas maltīti ātri – laba izvēle būs putna gaļas iesmiņi vai garneles.

Lai grilētie labumi uz šķīvja nebūtu gaļa vien, neaizmirsti arī par dārzeņiem – uz restītēm liec pa kādam kartupelim, paprikai, baklažānam vai sīpolam. Ja izdevies tikt pie prāviem redīsiem, pamēģini uz grila uzlikt arī tos – garšos interesanti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!