pekanrieksti tarte kūciņa deserts
Foto: Shutterstock

Pekanrieksti nav visai ikdienišķa izvēle, kad jādomā par to, ko gatavosim, tomēr ik pa laikam der pievērst uzmanību arī šiem gardajiem riekstiem. Lai gan tie ir veselīgi, pekanriekstus ieteicams ēst ar mēru, jo tie ir visai trekni. Lūk, 10 receptes, kur likt lietā valriekstu attālos radiniekus pekanriekstus!

Ja pirms 10 gadiem kulinārie eksperimentētāji forumos meklēja atbildi uz jautājumu "kas ir pekanrieksti", tad šobrīd jau tie ir visai izplatīti un nopērkami teju katrā pārtikas veikalā. Kas tad labs ir pekanriekstos? Kā norāda Eatingwell.com, pekanriekstos ir daudz antioksidantu, cinka, proteīni, dzelzs un B grupas vitamīni. Lai gan tie ir visai trekni (100 gramos ir 690 kaloriju), pekanriekstus iecienījuši arī veselīgā uztura piekritēji.

14. aprīlis ir lielisks iemesls, lai našķotos ar kādu mājās gatavotu pekanriekstu gardumu, jo alternatīvais kalendārs saka, ka šajā dienā tiek atzīmēta Pekanriekstu diena. Viens no populārākajiem pekanriekstu ēdieniem ir pīrāgs ar šo riekstu pusītēm. Tos daudz izmanto arī cepumu pagatavošanai. Bet tie, kuriem saldumi neiet pie sirds, pekanriekstus var sasmalcināt un pievienot salātiem, jogurta mērcēm vai gaļas ēdieniem, kā kraukšķīgu piedevu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!