Tie, kam pavasaris sācies veselīgi – tālāk var neskatīties. Bet tie, kuri atļaujas ik pa laikam pagrēkot ar kāda salda deserta porciju – droši! Šoreiz parūpēsimies par tiem, kas vēl vai vairs neietur diētu – lūk, ducis šokolādes desertu iedvesmai! Kārdinoši, ļoti apetītlīgi un, pats svarīgākais – liks garšas kārpiņām dejot baudā.
Lai pagatavotu garšīgu šokolādes desertu, atliek tikai izlemt, kāds tas būs – vai tās būs šokolādes putas vai krēms, šokolādes kūka vai kāds ļoti ātri pagatavojams saldais ēdiens, kur šokolāde kalpos kā garda mērce. Ātrs variants būs šokolādes muss vai šokolādes kūka krūzītē. Bet, ja kārojas braunijs, tad to var pagatavot ļoti dažādos veidos, izmantojot kā kausētu šokolādi, tā kakao pulveri.
Vienkāršais šokolādes muss
Ko pagatavot reizēs, kad ļoti gribas ko šokolādīgu, bet interesantāku par kārtējo kapkeiku ar šokolādes sviesta glazūru? Pavisam vienkārši – ņemam to pašu šokolādi un pārvēršam ļoti kārdinošā, krēmīgā šokolādes musā! Visu maģiju paveiks rūpīgi saputots saldais krējums un olu baltumi, kas desertam piešķirs salda mākoņa tekstūru.
Karaliskais tiramisu kārtojums glāzītē
Kad kūkas gatavot negribas, un ar saldējumu remdināt saldo kāri arī ne, lieliska alternatīva ir kārtojums, turklāt glāzītē pasniegts tas kļūst vēl īpašāks. Lai arī šis nav klasiskais tiramisu, kā radoša interpretācija tas garšos arī autentiskā deserta cienītājiem.
Šokolādes biskvīta kūka ar aprikožu ievārījumu – Zahera torte
Klasiskā austriešu šokolādes kūka Zahera torte ir viens no slavenākajiem Vīnes desertiem. Pagatavo garšīgo saldo ēdienu no bagātīga šokolādes biskvīta, aprikožu ievārījuma un tumšās šokolādes glazūras.
Šokolādes un lazdu riekstu cepumi
Ļoti gardi šokolādes cepumi. Īpaši un uz mēles kūstoši tie būs, ja tiks noķerts mirklis, kad cepumi ir apcepušies sausi tikai no ārpuses, bet iekšpusē ir joprojām nedaudz mitri.
Šokolādes lavas kūka bez miltiem, cepta krūzītē
Grēcīgi garda šokolādes kūka, kurai vidū joprojām plūstoša šokolāde. Lavas kūkas parasti pasniedz izņemtas no formiņām un uzliktas uz šķīvīša. Bet tās var cept jebkurās glītās kafijas krūzītēs un pasniegt uzreiz pēc gatavošanas. Turklāt šādā veidā var izcept kūciņas pilnīgi bez miltiem.
Šokolādes braunijs ar lazdu riekstiem
Lielisks ziemas kārums, turklāt tik viegli pagatavojams. Kūka būs garšīgāka, ja tā nebūs izcepusies pārāk sausa. Izmanto apmēram 20x20 centimetrus lielu pannu.
Šokolādes un biezpiena suflē kūka
Tik gaisīga, tik netverama ir biezpiena un šokolādes suflē kūka. Biezpienam jābūt ļoti maigam, bez graudiem. Tā vietā var izmantot arī krēmsieru, tad iegūsi siera kūkas konsistenci. Šokolāde var būt gan tumšā, gan piena, gan baltā. Tā kā mīklai netiek pievienots cukurs, izvēlies to šokolādi, kura tev labāk garšo. Dotais daudzums piemērots kūkai apmēram 20 centimetru diametrā.
Šokolādes 'Pavlova' ar medū ceptiem bumbieriem
Recepte, ar kuras palīdzību pagatavotā 'Pavlova' būs skaista un atgādinās marmora gabaliņu. Bet šokolādes garša, kuru kūkai piešķir kakao, patīkami kontrastēs ar medū apceptajiem bumbieriem.
Trīskāršā šokolādes kūka
Baltā, piena un tumšā šokolāde vienā kūkā? Dietologi par šādu kaloriju bumbu saķertu galvu, bet mēs zinām, ka sevi vajag palutināt ar kārtīgu devu šokolādes, jo tā taču izraisa prieku. Šī trīskāršā, ārkārtīgi gardā šokolādes kūka mazai laimes sajūtai būs tieši laikā.
Šokolādes putas ar ogām
Tik ļoti viegls un gaisīgs deserts. Papildini maigās šokolādes putas ar avenēm, mellenēm vai zemenēm. Ja vēlies, desertu vari pasniegt arī ar trauslajām vafeļu caurulītēm, kurām nav pildījuma. Tās var izmantot karotītes vietā. Jāņem vērā, ka deserts pēc pagatavošanas jādzesē vismaz 2 stunas. To ir ērti sagatavot iepriekšējā dienā pirms pasniegšanas un dzesēt ledusskapī visu nakti.
Plānās pankūkas ar šokolādes-riekstu krēma pildījumu
Plānās pankūkas ar šokolādes-riekstu krēma pildījumu ir tik garšīgas, ka nozūd no šķīvja, pirms kāds ir paspējis pieteikties uz papildporciju.
Aveņu - šokolādes kūka bez cepšanas
Aveņu - šokolādes kūka bez cepšanas izdaiļos jebkuru svinību galdu.