Kāpēc glāzē?
Šāds pasniegšanas veids ir ideāli piemērots svētku reizēm, kad kaut vai ļoti vienkārši pagatavotu ēdienu, piemēram, rasolu, gribas pasniegt kā īpašāk, taču arī ikdienā esam pelnījuši radīt svētku sajūtu, tāpēc maltīte glāzītē būs kā punktiņš uz ''i'' veiksmīgam darba nedēļas noslēgumam.
Ēdienu var pasniegt ne tikai glāzēs, šeit talkā var nākt arī plauktos noglabātās burciņas, kas vēl gaida konservu un ievārījumu pildījumu. Izmanto tās un pasniedz ēdienu radoši!
Ko gatavot pasniegšanai glāzēs vai burciņās?
Klasiskākais ēdiens šādai pasniegšanai ir salāti – jo īpaši labi izskatīsies kārtainie, bet, arī rūpīgi samaisīti, tie izskatīsies apetītlīgi. Bez salātiem burciņas vai lielākas glāzes derēs krēmzupai, bet pavisam nelielās liķiera glāzes būs ideālas pirkstiņu uzkodu pasniegšanai, izvairoties no nepievilcīgajiem koka irbulīšiem, piemēram tīģergarnelēm vai siera un augļu uzkodām uz kociņa. Ja esi iecienījis uzkodās pasniegt dažādus svaigos dārzeņus ar krējuma mērci, tad arī šajā gadījumā var izmantot glāzi. Katram viesim saliec standziņās sagrieztus dārzeņus glāzītē un pasniedz šādu porciju.
Glāzītēs var ieliet mērci uzkodu pasniegšanai, izkārtot mazās uzkodas, piemēram, olīvas, standziņas, riekstiņus un citus smalkumus, tāpat, ja svinību reizēs negribas likt lielo sāls trauku uz galda, ieber to nelielā glāzītē un pasniedz šādi, lai katrs pēc ieskatiem var to pievienot.
Un kas gan būtu maltīte bez saldā ēdiena? Maltītes noslēgumā glāzēs un pat burciņās var pasniegt saldos kārtojumus, krēmus, saldās zupas, saldējumu – patiesībā jebko, ko vien sirds kāro un kas labi izskatās.
Lai radošs un garšīgs nedēļas noslēgums!