salāti glāzē uzkodas veselīgs uzturs
Foto: Shutterstock
Kad nedēļas nogale godam sagaidīta, laiks apdomāt, kā sevi un tuviniekus palutināt. Vai tie būtu salāti, uzkodas vai grēcīgs saldais ēdiens, kāpēc gan smērēt šķīvjus, ja var ēdienu baudīt ar glanci? Jebko no tā visa var eleganti pasniegt glāzītē.

Kāpēc glāzē?

Šāds pasniegšanas veids ir ideāli piemērots svētku reizēm, kad kaut vai ļoti vienkārši pagatavotu ēdienu, piemēram, rasolu, gribas pasniegt kā īpašāk, taču arī ikdienā esam pelnījuši radīt svētku sajūtu, tāpēc maltīte glāzītē būs kā punktiņš uz ''i'' veiksmīgam darba nedēļas noslēgumam.

Ēdienu var pasniegt ne tikai glāzēs, šeit talkā var nākt arī plauktos noglabātās burciņas, kas vēl gaida konservu un ievārījumu pildījumu. Izmanto tās un pasniedz ēdienu radoši!

Ko gatavot pasniegšanai glāzēs vai burciņās?

Klasiskākais ēdiens šādai pasniegšanai ir salāti – jo īpaši labi izskatīsies kārtainie, bet, arī rūpīgi samaisīti, tie izskatīsies apetītlīgi. Bez salātiem burciņas vai lielākas glāzes derēs krēmzupai, bet pavisam nelielās liķiera glāzes būs ideālas pirkstiņu uzkodu pasniegšanai, izvairoties no nepievilcīgajiem koka irbulīšiem, piemēram tīģergarnelēm vai siera un augļu uzkodām uz kociņa. Ja esi iecienījis uzkodās pasniegt dažādus svaigos dārzeņus ar krējuma mērci, tad arī šajā gadījumā var izmantot glāzi. Katram viesim saliec standziņās sagrieztus dārzeņus glāzītē un pasniedz šādu porciju.

Glāzītēs var ieliet mērci uzkodu pasniegšanai, izkārtot mazās uzkodas, piemēram, olīvas, standziņas, riekstiņus un citus smalkumus, tāpat, ja svinību reizēs negribas likt lielo sāls trauku uz galda, ieber to nelielā glāzītē un pasniedz šādi, lai katrs pēc ieskatiem var to pievienot.

Un kas gan būtu maltīte bez saldā ēdiena? Maltītes noslēgumā glāzēs un pat burciņās var pasniegt saldos kārtojumus, krēmus, saldās zupas, saldējumu – patiesībā jebko, ko vien sirds kāro un kas labi izskatās.

Lai radošs un garšīgs nedēļas noslēgums!

Kārtainie garneļu salāti glāzītē

Foto: DELFI

Lasīt vairāk

Šokolādes putas ar ogām

Foto: Shutterstock

Lasīt vairāk

Karaliskais tiramisu kārtojums glāzītē

Foto: Shutterstock

Lasīt vairāk

Pikantie zaļo tomātu salāti ar mārrutkiem

Foto: Shutterstock

Lasīt vairāk

Rupjmaizes kārtojums

Foto: Shutterstock

Lasīt vairāk

Svaigie pupiņu salāti burciņā

Foto: Shutterstock

Lasīt vairāk

Marinētu baraviku salāti ar āboliem

Foto: Shutterstock

Lasīt vairāk

Kārtojums ar baltās šokolādes krēmu, maizcepumu drupačām un svaigām ogām

Foto: Māris Lapiņš

Lasīt vairāk

Gardais ogu un jogurta brokastu kārtojums

Foto: Publicitātes foto

Lasīt vairāk

Maigais rabarberu un vaniļas želeju kārtojums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Lasīt vairāk

Ātri pagatavojamais zemeņu tiramisu glāzītēs

Foto: Shutterstock

Lasīt vairāk

Kārtainie ķiploku grauzdiņu salāti ar tomātiem un kukurūzu

Foto: Privātais arhīvs

Lasīt vairāk

Cepumu un plūmju kārtojums ar krēmsiera krēmu

Lasīt vairāk

Kūpināta laša salāti ar augļiem un sarkanajiem ikriem

Foto: Shutterstock

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!