Ar plācenīšiem lielākoties visi asociējam no biezpiena gatavotos, kas, protams, ierindojas šajā recepšu kolekcijā, taču bez tiem Tasty.lv krājumos ir virkne labu recepšu dažādu dārzeņu, sakņu un pat gaļas un zivs plācenīšiem, ko noteikti vērts pagatavot šajā vai citā nogalē.
Plācenīšu gatavošanai ir neskaitāmi daudz variācijas - par pamatu var ņemt kartupeļus, kabačus, ķirbjus, pupiņas, kuskusu, burkānus, selerijas sakni, sātīgākam cepienam derēs aknas, lasis, vistas fileja, bet saldās variācijās izmanto biezpienu, ko var papildināt ar žāvētiem augļiem, mannā, kokosriekstu skaidiņām vai pat auzu pārslām. Turklāt plācenīši labi garšos gan silti, tikko pagatavoti, gan jau atdzisuši, tāpēc pārpalikumi (kas, visticamāk, nebūs), noderēs vēlajām brīvdienu brokastīm.
Sāļos plācenīšus pasniedz ar skābu krējumu, jogurta mērci, kas papildināta ar prāvu daudzumu zaļumiem, piemēram, lakšiem vai lokiem, kādu siera mērci sātīgumam, bet saldajās variācijās izmanto vēl pārpalikumus no ziemas krājumiem – želejas, ievārījumus.