Avokado šobrīd ir savā pilnbriedā – tos iespējams nopirkt izcili kvalitatīvus, mīkstus un garšīgus. Tāpēc ir jāsteidz izmantot iespēja un pagatavot tos ne tikai garšīgi, bet arī interesanti. Tasty.lv apkopoja dažas idejas, kā pagatavot avokado, no plašās recepšu grāmatas!
Avokado varētu nosaukt par vienu no universālākajiem augļiem, kas vien ir. To varam plaši izmantot ne vien sāļajos pamatēdienos, bet arī desertos un pat kokteiļos. Protams, pamatu pamats ir pavisam vienkāršs – avokado garšo lieliski visdažādākajos salātos. Piemēram, ar spinātiem un citām lapiņām, apliets ar eļļas mērci vai balzamiko krēmu. Bet tas lieliski iederēsies arī siltajos salātos un salātos ar krējuma un majonēzes mērci, ar nosacījumu, ka tajos būs arī olas.
Ja gribas uzfrišināt savas brokastis vai baudīt vieglu maltīti vakariņās – pamēģini avokado pusītes sacept cepeškrāsnī kopā ar olu, bekona šķēlītēm un kādu dārzeni, piemēram, tomātiem. Lielie avokado kalpos kā pamats – iesit katrā pusītē pa olai, apbārsti ar garšvielām un krāsnī iekšā!